Drumul Expres Pitești – Craiova gata la finalul lui 2024!

0
0
  • Sunt porobleme cu tronsonul I unde s-a reziliat contractul cu firma care lucre

Drumul expres Pitești -Craiova va fi gata integral la finalul anului 2024. Estimarea a fost făcută de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. 
Întrebările privind finalizarea Autostradei Ford au apărut în momentul în care s-a reziliat contractul cu Tirrena Scavi, pentru tronsonul I, iar ministrul a dat repede răspunsul: ”Termenul de finalizare pentru întreg proiectul de investiții Drum Expres Craiova – Pitești (DEx12) se estimează a fi trimestrul IV al anului 2024”. După reunțarea la amintita firmă, trbuie relicitat acest lot din DEx12, construit în proporție de circa 57%. Conforma economica.net, ministrul a fost întrebat ce sume se pierd din finanțarea europeană din cauză că lucrările nu vor fi finalizate în 2023 iar acesta a răspuns că lucrările nefinalizate anul acesta vor fi fazate pentru următorii ani în cadrul unui alt program de finanțare din fonduri europene (POT). După cum se știe, în noiembrie 2022, ministrul Transporturilor a declarat că în ultima perioada constructorul italian Tirrena Scavi, care avea deja două certificate negative, nu mai lucrase nimic la tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti. De asemenea, în octombrie ministrul estima că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12) vor fi finalizate înainte de termenele contractuale. Mai exact, tronsonul 3 va fi gata în 2023, iar tronsonul 4 ar putea fi dat în folosință cel târziu la începutul anului 2024, potrivit șefului Transporturilor.
Ce cuprinde Drumul Expres Pitești – Craiova:
# Tronsonul 1 Craiova – Robănești (17,7 km) fusese câștigat de Tirrena Scavi. Ultimul ordin pentru execuție lucrări a fost emis pe 1 martie 2021, respectiv pentru sectorul 2, de mijloc, de aproape cinci kilometri, conform datelor de pe site-ul CNAIR.
# Tronsonul 2, construit de grupul UMB, a fost dat în trafic în 2022.
# Tronsonul 3 Valea Mare – Colonești (31,75 km) este construit de UMB. Ordinul de începere pentru faza de proiectare a fost emis pe 18 ianuarie 2021.
# Tronsonul 4 Colonești – Oarja – Pitești (31,82 km) a intrat oficial în faza de execuție, după ce pe 10 august 2022 UMB a primit autorizația de construire. Contractele pentru tronsoanele DEx12 includ 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. Întregul proiect al Drumului Expres Craiova – Pitești, în lungime de peste 120 de km, este finanțat din bani europeni. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.