Părinții și trei copii răniți, după ce le-a luat foc casa

0
0

Un incendiu izbucnit la o locuinţă din satul Vâslăneşti, comuna Muşăteşti a făcut cinci victime. Trei minori, de 17 ani, un an, respectiv 2 luni şi doi adulţi, au ajuns la spital având arsuri pe 10%, 20% și 30% din suprafaţa corpului. Totul după ce butelia din bucătărie a avut scăpări de gaze iar proprietarul, fără să ştie, a încercat să aprindă aragazul.
Claudiu S. de 44 de ani, originar din judeţul Braşov, trăieşte în concubinaj cu o femeie, în vârstă de 32 de ani, din satul Vâslăneşti, comuna Muşăteşti. Cei doi au o casă mică de aproximativ 40 de metri pătraţi, formată dintr-o cameră, bucătărie şi hol. Acolo trăiesc opt suflete: cei doi concubini, cinci copii ai lor, şi nepoţica de un an ( fiica fetei cea mare, care are 17 ani şi este mamă). Sâmbătă, cu puţin înainte de miezul nopţii, Claudiu S. s-a dus la bucătărie şi a vrut să aprindă aragazul cu o brichetă. În momentul când a aprins flacăra, bucătăria a luat foc. În încăpere erau cei doi soţi, fiica lor cea mare, fiica lor în vârstă de numai 2 luni şi nepoţica în vârstă de un an. Toţi au fost răniţi. Din fericire, ceilalţi trei copii se aflau în dormitor şi au putut să iasă în curte înainte să păţească ceva.

Minorele au fost transferate la Bucureşti

„Trei dintre copii nu au avut nevoie de intervenția echipajelor medicale și au rămas în grija vecinilor. Incendiul s-a manifestat într-o cameră și pe un hol la elemente de mobilier, materiale textile și elemente de tâmplărie pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scăpările de gaze și utilizarea unei surse de foc. Din primele faze ale incendiului, au venit în sprijin și vecinii, care au încercat să împiedice propagarea flăcărilor”, au transmis reprezentanţii ISU Argeş.
Bărbatul, concubina lui şi fiica în vârstă de 17 ani aveau arsuri de gradul II pe aproximativ 10% şi 20% din suprafaţa corpului, în timp ce fetiţele aveau arsuri de gradul II pe 30% din suprafaţa corpului. Cu toţii au fost transportaţi la Spitalul Municipal Curtea de Argeş şi de acolo la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi la Spitalul de Pediatrie Piteşti. După ce le-au fost acordate primele îngrijiri necesare, minorele, de 17 ani, de un an şi de 2 luni au fost trasnferate la un spital din Bucureşti. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.