Hoţii recidivişti trimişi în judecată

1

Pedepse cu închisoarea de până la cinci ani, asta riscă trei bărbaţi care au furat combustibil şi anvelope de la două societăţi comerciale. Cum doi dintre ei se află în stare de recidivă pedepsele pot fi chiar mai mari de atât. Cei trei au fost trimişi în judecată, dosarul fiind finalizat în două luni de la comiterea faptei. Doi sunt arestaţi preventiv, iar al treilea se află în arest la domiciliu.
Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albota sunt cei care au instrumentat dosarul privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat. Din cercetări s-a stabilit că, pe 3 decembrie seara, doi bărbați, Mirel Andrei A. de 34 de ani, din Rociu, și Radu Valentin S. de 35 de ani, din Bradu, au intrat într-o societate comercială din comuna Bradu, de unde au sustras 6 anvelope de autocamion. Prejudiciul a fost calculat la peste 12.000 de lei. De asemenea, în noaptea de 18 ianuarie a.c., cei doi, împreună cu un al treilea bărbat, Andrei Marian I. de 36 de ani, din Suseni, au mers la o altă societate, din Ștefănești, unde au spart rezervorul unui autocamion, şi l-au golit de aproximativ 140 litri motorină, prejudiciul estimat fiind de peste 1.000 de lei. După comiterea faptei, hoții au fost depistați de polițiști în timp ce transportau cantitatea de combustibil. În urma cercetărilor, prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit reprezentanţilor firmelor respective. Asta nu îi scapă de autori de pedeapsă. Pe 19 ianuarie a.c., după administrarea probatoriului, cei trei bărbați, dintre care doi în stare de recidivă, au fost reținuți pentru 24 de ore, de bază de ordonanță, ulterior fiind prezentați în fața instanței, care a dispus măsuri preventive față de toți trei.
Primii doi bărbaţi sunt şi acum în arest preventiv, cel de-al treilea, Andrei Marian I. a fost plasat după un timp, în arest la domiciliul Toţi trei au antecedente penale, numai că, primii doi se aflau în perioada care le atrage starea de recidivă. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.  M.Sandu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.