A început vânătoarea de vulpi!

0
  • ■ Animalele împușcate vor fi examinate clinic

În Argeș a început de câteva zile campania de împușcare a vulpilor în vederea realizării examenlelor de laborator pentru determinarea eficienței vaccinării. 
După cum DSV a anunțat la momentul respectiv, vânătoarea a început în conformitate cu Programul de supraveghere, control și eradicare a Rabiei în Romania și în contextul expirării celor 45 de zile de la finalizarea campaniei de vaccinare prin distribuție aeriană de momeli vaccinale antirabice – campania de toamnă 2022. Vulpile vor fi împușcate în campanii de vânătoare organizate (4 vulpi/100 km²/an). Campania de vânătoare va fi organizată de către gestionarii fondurilor cinegetice, cu notificarea D.S.V.S.A. Argeș pentru planificarea transporturilor loturilor de vulpi. Ccampania de vânătoare se va desfășura făra câini de vânătoare, iar personalul care manipulează vulpile împușcate va purta obligatoriu echipament de protecție (mănuși), evitând alte manopere decât cele de recoltare a vulpilor după împușcare. Conform programului de împușcare și recoltare vulpi pentru campania de toamnă 2022, numărul de vulpi stabilit pentru județul Argeș, este de 130. 
În acest sens, au fost instruiți toți medicii veterinari oficiali și gestionarii fondurilor cinegetice, privind procedura de împușcare a vulpilor în scopul determinării eficienței vaccinării antirabice.S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.