Baschetbaliști din patru țări vor face show, la Pitești!

0
0

Acum câteva zile, la Freising (Germania), a avut loc tragerea la sorți a componenței grupelor din cadrul Campionatelor Europene de baschet dedicate juniorilor U16, U18 și U20. Federația Română de Baschet a fost reprezentată de președintele Carmen Tocală, secretarul general-adjunct Svetlana Simion și directorul tehnic Tiberiu Dumitrescu.
Au fost înscrise și au confirmat participarea 246 de echipe naționale reprezentând 48 de țări, acestea urmând să concureze în cele 18 turnee finale care sunt împărțite pe trei divizii. La cele trei categorii de vârstă sunt înscrise 129 de reprezentative masculine și 117 feminine, prima întrecere fiind programată să înceapă la Sofia.

Două turnee se desfășoară în România

În această vară, România va organiza două turnee finale europene, municipiul Craiova urmând să găzduiască în premieră FIBA Womens U20 European Championship, Division B, începând cu 28 iulie, în vreme ce municipiul Pitești va găzdui FIBA U16 European Championship, Division B, începând din 4 august. După o scurtă radiografie a întrecerilor juvenile și câteva precizări necesare pe marginea regulamentelor și sistemelor competiționale, coordonatorul competițiilor FIBA din Europa, Ljubomir Mandic, a demarat tragerea la sorți pentru cele 18 turnee, fiind sprijinit de diverse personalități sportive.
Naționalele României vor fi prezente în cinci întreceri europene, astfel: U16 (M & F), U18 (M & F) și U20 (F).

Adversarii noștri la cele două turnee

La Campionatul European U16 – Divizia B, de la Pitești, care se va desfășura în perioada 4-13 august, în noua sală polivalentă ”Pitești Arena”, vor fi prezente 21 de echipe, împărțite în 4 grupe. România a fost repartizată în Grupa A din care mai fac parte Georgia, Islanda, Bosnia & Herțegovina și Austria.
La Campionatul European U20 Feminin – Divizia B, care se va desfășura la Craiova, în perioada 28 iulie – 6 august 2023, vor participa 17 echipe, împărțite în 4 grupe. România a fost repartizată în Grupa B, alături de Grecia, Irlanda și Georgia. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.