Adversar de top pentru galben-verzi!

0
0
  • Superliga, Etapa 26: CS Mioveni – Rapid, astăzi, ora 20:00, Stadion Orășenesc

CS Mioveni joacă în această etapă pe propriul teren, cu Rapid, ocupanta locului 4 în Superliga. De altfel, giuleștenii sunt singurii adversari de top 5 pe care galben-verzii îi au în această parte a doua a campionatului.
CS Mioveni se prezintă la acest joc după două victorii și două remize în 2023 (1-0 cu Petrolul, 2-1 cu UTA, 1-1 cu Sepsi, 2-2 la U Cluj), însă este tot ultima în clasament, dar cu multe puncte recuperate față de celelalte echipe. Rapid, vine la Mioveni de pe locul 4, unde a căzut etapa trecută și după înfrângerea de pe propriul teren cu FC U Craiova, 1-2. Așadar stările de spirit sunt diferite în cele două tabere, Mioveniul veind cu încredere după parcursul poate peste așteptări cu Dică pe bancă, iar Rapidul dorind să arate că înfrângerea din etapa trecută, de acasă a fost doar un accident. Galben-verzii nu au un parcurs excelent acasă în acest sezon, dar sunt semne de revenire. Formația antrenată acum de Nicolae Dică a jucat de 12 ori pe propriul teren, câștigând o dată (1-0 cu Petrolul), remizând de 5 ori (1-1 cu FCSB, 1-1 cu UTA, 2-2 cu FC U Craiova, 0-0 cu FC Botoșani și 1-1 cu Sepsi Sf Gheorghe) și pierzând alte 6 jocuri (0-2 cu Farul, 0-1 cu FC Argeș, 0-1 cu U Cluj, 0-2 cu Hermannstadt, 0-1 cu CFR Cluj, 0-1 cu U Craiova). De partea cealaltă, Rapid a evoluat tot de 12 ori afară, câștigând 4 partide, remizând în 3 și pierzând 5, golaverajul fiind negativ 10-11.
Cele două echipe s-au întâlnit de mai multe ori pe parcursul sezonului trecut, în meciuri oficiale sau amicale. Mai întâi, după promovare a fost un amical, la Brașov, încheiat 2-1 pentru Rapid. Apoi, în turul campionatului, Rapid a câștigat la Mioveni cu 2-0. A urmat meciul de Cupă de la Mioveni, încheiat 0-0 după 120 de minute și cu calificarea giuleștenilor la penaltyuri.
Seriea meciurilor directe a continuat cu un amical la Mioveni, încheiat 1-0 pentru argeșeni. A venit apoi meciul din returul campionatului (jucat tot la Mioveni) și încheiat 1-1, pentru ca sezonul să se încheie cu victoria galben-verzilor, de acasă, din play-out. În turul acestui campionat, Rapid a învins greu acasă, cu 2-1, cu un gol marcat pe final și cu Mioveniul în inferioritate. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.