Argeșenii Mihai Tentea și Ciprian Daroczi, dublu campioni europeni la bob!

0

Performanță de excepție pentru sportul argeșean și românesc! Argeșenii Mihai Cristian Tentea (25 de ani) și Ciprian Nicolae Daroczi (25 de ani) au obținut medalia de aur în Cupa Europei la proba de bob 2 persoane masculin. Sportivii noștri și-au adjudecat aurul și în cadrul Campionatul European de juniori Under-26.
În Cupa Europei de la Wintenberg, 23 de echipaje au luat startul, iar românii au reușit în cele două manșe de concurs să coboare fără greșeală pârtia și i-au bătut pe germani la ei acasă. Performanța celor doi argeșeni este

”Titlul acesta ne dă speranțe pe viitor”

“În acest moment, atât eu cât și Ciprian, ne simțim foarte fericiți pentru acest rezultat. Trăim o emoție de nedescris mai ales că am câștigat aurul continental în Germania, practic pe pârtia lor de casă. Titlul acesta reprezintă pentru noi o confirmare a muncii noastre și ne dă speranță pentru viitor. Am avut un sezon mai dificil din cauza unor accidentări minore și suntem foarte mândri că astăzi am reușit să câștigăm competiția și totodată să înregistrăm cel mai bun timp la start”, a precizat Mihai Cristian Tentea – pilotul echipajului de bob 2 persoane.

Pe podium și la bob 4 persoane

Cei doi sportivi argeșeni au concurat apoi și în echipajul de bob 4 persoane al României. Tricolorii au cucerit argintul la Winterberg, la etapa a 7 a din cadrul Cupei Europei. Determinarea, ambiția, experiența și pregătirea intensă și-au spus cuvântul în cadrul concursului pentru cei patru români al căror obiectiv era clar – podiumul. Pilotul Mihai Tentea și împingătorii Ciprian Daroczi, Mihai Păcioianu și George Iordache au reușit să coboare aproape perfect pârtia de concurs, timpul obținut de ei fiind: 56.55. Astfel, românii noștri au luat argintul, aurul fiind câștigat de germani la ei acasă.
A doua medalie de argint câștigată de sportivii noștri la bob 4 persoane a fost în cadrul Campionatelor Europene de juniori Under 26 (timp: 55.92). Băieții, legitimați la CS Muscelul Câmpulung și antrenați de Daniel Păcioianu, sunt mândri de rezultatul lor la acest concurs, mai ales că la bob 4 persoane Under-26 este prima medalie obți-nută de țara noastră. Și în etapa a 8 a a Cupei Europei Mihai Tentea, Ciprian Daroczi, Mihai Păcioianu și George Iordache au ocupat podiumul, aceștia obținând medalia de bronz.

”O săptămână de vis pentru bobul românesc!

”Ne bucurăm că am reușit să avem rezultate excepționale. Am urcat pe podium la bobul de 4 persoane, ceea ce nu s a mai întâmplat până acum. Cu atât mai fericiți și împliniți suntem pentru că am fost pe treapta a doua a po-diumului și am obținut argintul la categoria Under-26. Am învins echipaje puternice din Germania, Elveția și Aus-tria. După o perioadă cu multe competiții în care am muncit foarte mult, iată că au venit și aceste reușite excep-ționale!”, a precizat Daniel Păcioianu, antrenorul lotului național.  M.D.