A scăzut din nou prețul motorinei, în Pitești

0

Ieri s-a ieftinit din nou motorina la stațiile PECO din Pitești dar și din întreaga țară. 
Astfel, la Petrom, liderul pieței în România, cu cele mai mutle stații de alimentare dar și cu cele mai mici prețuri din rețeaua benzinarilor cu nume, un litru de Motorină Standard costa ieri 7,27 lei. Același litru de combustibil costa la OMV, 7,33 lei, la Rompetrol 7,41 lei, iar la Lukoil, 7, 36 lei, toate aceste benzinării fiind situate la Podul Viilor. În schimb un litru de Motorină Premium costa la Petrom 7,63 lei, celelalte stații având următoarele prețuri: 7,84 lei / l la OMV, 7,92 lei / l la Rompetrol și 7,72 lei / l la Lukoil.
În același timp, prețul benzinei a rămas același, ieftinirea având loc doar la motorină. Un litru de Benzină Standard costa ieri 6,56 lei la Petrom și Lukoil, 6,62 lei la OMV și Rompetrol, iar un litru de Benzină Premium, era 7,02 la Petrom. După um se vede diferența de preț dintre benzină și motorină s-a micșorat considerabil în cu această ieftinire, după ce la un moment dat diferența era de pe aproape 1,5 lei per litru.
Aceasta este prima modificare semnificativă de preț după data de 14 februarie, adică acum o săptămână. Atunci, Petrom crescuse prețul benzinei cu cinci bani pe litru și menținuse prețul motorinei. n
Scumpirea de acum o săptămână fusese prima operată de Petrom în precedentele trei săptămâni și venea după patru ieftiniri consecutive, mai ales la motorină. S.M.