Filmul „Contra Timp”/ „Aganist Time”, premiat la Cannes!

0

Producția Alexandrei Manda, „Contra Timp”/ „Aganist Time”, a câștigat marele premiu la Cannes WORLD FILM FESTIVAL REMEMBER THE FUTURE la două secțiuni din cele trei la care a intrat în finală. 
Filmul realizat de tânăra noastră argeșeancă a câștigat marele premiu la „Best Animal Award” și „Best Original Song”.
Este fantastic cum a reușit asemenea performanțe cu un film care a fost realizat ca un proiect pentru un examen, Alexandra fiind studentă în primul an la Regie Film și TV!
Felicitări și lui Ion Sănduloiu, Salvamont Argeș și Câini de avalanșă Salvamont România – care au sprijinit realizarea acestei producții care prezintă povestea de iubire dintre salvatorii montani și câinii de avalanșă, dar și pericolele pe care aceștia le înfruntă în misiuni.
Premiul obținut de Alexandra la categoria „Best Animal Award” este, într-un fel, o formă de recompensă și pentru cățelușa Dara, cea care a pus bazele unui sistem care nu exista la noi în țară – câinii de salvare a victimelor avalanșelor, împreună cu Helios – primul câine specializat din țara noastră, tot al Salvamont Argeș, instituție cu care Consiliul Județean Argeș se mândrește. n
Din păcate pentru noi toți, Dara a plecat în raiul animalelor la sfârșitul lui 2022… Dar nu am uitat-o! M.D.