Afacerist condamnat la închisoare

0

Un om de afaceri din Curtea de Argeș a fost condamnat de Tribunalul Argeș fiind acuzat de procurorii DNA de fraude cu fonduri europene. În calitate de președinte al Asociaţiei Fermierilor din Domneşti acesta ar fi obținut de la APIA fonduri de nerambursabile din 2010 până în 2014. A primit o pedeapasă cu executare, dar a contestat decizia. Chiar și procurorii DNA au fost nemulțumiți de hotărâre și au declarat apel. În urmă cu câteva zile dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel.
Gheorghe B. a fost trimis în judecată de procurorii DNA fiind acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri ori active din bugetul Uniunii Europene sau bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, cu consecinţe deosebit de grave. Cu el, a fost trimisă în judecată şi o contabilă. Bărbatul era preşedintele Asociaţiei Fermierilor din Domneşti, în numele căreia, spun procurorii, s-au obţinut ilegal, timp de cinci ani, peste 2,4 milioane de lei. Tribunalul Argeş a dat sentinţa în urmă cu puţin timp şi l-a condamnat pe bărbat la 4 ani şi 4 luni închisoare, cu executare. Omul ar fi scăpat, poate, cu suspendare, numai că, judecătorii au considerat că faptele au fost comise în stare de recidivă, după ce în 2013 afaceristul a fost condamnat la 1 an şi 4 luni cu suspendare iar în 2016 a primit o amendă penală de 4000 de lei pe care a achitat-o. Împotriva contabilei a încetat procesul penal. Pe lângă pedeapsa cu executare, inculpatul are de plătit prejudiciul. ”… admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi dispune obligarea inculpatului B. Gheorghe, în solidar cu partea responsabilă civilmente, Asociaţia Fermierilor din Domneşti, judeţul Argeş, la plata, către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, a sumei de 2.452.649,18 lei la care se adaugă accesorii fiscale calculate de la data plăţii până la achitarea integrală a debitului”, după cum se precizează în sentinţă.
Decizia a fost contestată de Gheorghe B, dar şi se procurorii DNA. Dosarul s-a mutat la Curtea de Apel Piteşti acolo unde are primul termen de judecată pe data de 13 martie. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.