Liceeni din Mioveni față în față cu deținuții!

0
0

Aproape 200 de elevi ai Liceului Teoretic Iulia Zamfirescu din Mioveni au aflat acum două zile din gura a trei deținuți despre consumul de droguri. 
Acțiunea a avut loc la Centrul Cultural Mioveni și a fost organizată de condcuerea Penitenciarului Mioveni, împreună cu specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș și conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.
Partener al acestei activități de prevenție a actelor de violență și al consumului de droguri în rândul tinerilor a fost și Primăria Mioveni.
Cu această ocazie, pentru a conștientiza pericolul la care se pot expune, elevii au putut afla poveștile de viață a trei persoane private de libertate, care își ispășesc condamnările în Penitenciarul Mioveni, aceștia mărturisindu-și public greșelile care i-au adus după gratii. Prin acest tip de dialog, s-a dorit descurajarea adoptării comportamentelor delincvente ale unor tineri aflaţi în plină dezvoltare a personalităţii.
Discuţiile purtate au avut în vedere promovarea toleranţei ca valoare absolut indispensabilă în dezvoltarea de deprinderi sociale şi nu în ultimul rând prevenirea comportamentelor delicvente și a consumului de substanțe interzise. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.