Bănci incendiate în parcuri, înainte de redeschidere!

1
  • Cornel Constantin Ionică, primarul Piteştiului



Parcuri devastate, bănci incendiate, ştrand distrus de teribilişti, asta au constatat angajaţii Primăriei Piteşti zilele acesta când au început să facă pregătiri pentru redeschiderea zonelor de agrement, prevăzută după data de 15 mai. Primarul Cornel Constantin Ionică ne-a vorbit în cadrul unui interviu despre problemele pe care le întâmpină deseori în acest sens.


Edilul a mai anunţat că se vor redechide parcurile şi locurile de joacă de la mijlocul lunii mai, evident cu respectarea măsurilor de protecţie impuse împotriva răspândirii infectării cu coronavirus.
Am aflat că angajaţii primăriei Piteşti au constatat că au avut loc multe distrugeri în zonele de agrement şi în parcuri.
C.C.I -Am început să pregătim parcurile pentru week-end și am realizat că există multe distrugeri mari. Au ars bănci, au distrus împrejurimile, au vandalizat mobilierul urban.
Unde au incendiat băncile?
-Au ars și distrus bănci și echipamente în general la baza sportivă din incinta Bazei de Agrement de Înot şi Plajă din Trivale. În multe zone băncile și mobilierul sunt afectate și le înlocuim pe cele distruse.
Am înteles că la o grădiniță sau școală au fost înregistrate pagube mari din cauza distrugerilor.
-Cel mai urât a fost la Grădinița numărul 8 din Războieni, unde au vandalizat masiv, inclusiv ușile de intrare, camerele video. Acolo personalul didactic are mari probleme, fiind 300 de copiii, aceștia trăiesc într-o teroare continuă.
Nu ați sesizat poliția?
-O să facem o deplasare acolo mâine (n.r. astăzi), o să luam măsuri, pe baza camerei de luat vederi şi vom acționa. Poate fi întrebată directoarea și ceilalţi angajaţi de acolo pentru mai multe detalii.
În ce perioadă au avut loc aceste distrugeri?
-În această perioadă mai mult, dar este ceva frecvent. Mai tot timpul suntem nevoiți să realizăm reparații acolo, pentru că orice intervenție pe care o facem se lasă cu distrugeri.
Anual înlocuim sute de coşuri de gunoi
Înteleg că de fiecare dată trebuie investiți mulți bani pentru reparații?
– De fiecare dată se investește, vorbind la modul general, în reabilitarea, repararea mobilierului stradal și restul. De exemplu în cazul coșurilor de gunoi avem distrgeri mari, an de an, sute de coșuri sunt distruse și se înlocuiesc. Multe astfel de evenimente se întâmplă din păcate.
Aţi spus la început că faceţi pregătiri pentru redeschiderea zonelor de agrement.
-Asta facem acum. Pregătim parcurile, facem dezinfecția tuturor locurilor publice și deschidem parcurile, locurile de joacă pentru copii, grădina zoologică, pregătim cele mai bune condiții.
Se vor deschide şi locurile de joacă?
-Da se vor deschide inclusiv locurile de joacă. Am primit multe cereri în acest sens, de la părinţi. Noi facem curat, dezinfectăm și pregătim tot pentru cei ce doresc să meargă acolo însă și ei trebuie să respecte normele, fiind în seama părinților ca aceștia să ia restul măsurilor de protecție cele mai bune pentru copiii lor. Copiii trebuie să fie protejați și distanțele trebuie să se păstreze. M.Sandu


1 COMENTARIU

  1. Mancator de rahat, poate au fost distruse chiar de ei, sa faca bani cu firmele lor de cumetrie,au camere, la ce folosesc camerele?ionica asta e un penal ce ar trebui sa moara in puscarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.