Electro Argeş are un proiect de ventilator

0
  • Acesta este făcut în colaboare cu Universitatea şi Dacia



Industria românească se reorganizează şi ea şi dacă nu a mai produs lucrurile pe care era specializată, din cauza pandemiei de coronavirus, a început să producă diverse componente necesare în piaţa medicală şi pentru lupta cu COVD 19.


Un exemplu este cel al Electro Argeş, fabrică ce are un proiect pentru un ventilator care poate fi utilizat după omologare, acesta fiind făcut în colaboare cu Universitatea şi Dacia.
Informaţia a fost dezvăluită de premierul Ludovic Orban, chiar la Mioveni, la finalul săptămânii trecute: “După vizita, de la Universitatea Militară, unde am văzut demonstratorul tehnic pentru un ventilator, care este concepție integral românească, aici ne-au fost prezentate două proiecte de ventilator: un proiect de ventilator care poate fi utilizat și introdus în fabricație, după omologare, că orice ventilator trebuie omologat, care este realizat în Franța, și, de asemenea, un proiect de ventilator care este realizat de Electro Argeș, cu colaborarea Universității și a grupului Dacia Renault, care sigur, de asemenea, trebuie omologate. Iată că inteligența românească, creativitatea românească și cea franceză poate să ne ofere şansa de a produce cât de curând ventilatoare în România, astfel încât să nu mai fim vreodată puși în situația în care am fost puşi și anume aceea de a nu avea efectiv de unde să achiziționăm ventilatoare, chiar și atunci când am avut contracte semnate, aceste ventilatoare nu ne-au fost furnizate, din cauza crizei de pe plan international”. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.