La 2 puncte de baraj și la 5 de salvarea directă!

0
  • Superliga, Etapa 29: CS Mioveni – Chindia Târgoviște 2-0

CS Mioveni a obținut o victorie mare duminică, contra Chindiei și se află acum la o distanță acceptabilă de echipele din fața sa.
Galben-verzii s-au impus cu 2-0 în confruntarea de acasă cu dâmbovițenii, golurile fiind reușite de Rusu și Lixandru. Atancatul revenit de la FCSB a deschis scorul în minutul 35 cu un șut frumos, din prima din careu, după ce Pop a aruncat inteligent un balon peste apărare. În rerpiza secundă, în minutul 90 pe un contraatac Lixandru a stabilit scorul final, după ce Rădescu a scăpat pe stânga spre poartă, a șutat din careul, portarul a respins în față cu greu, iar mijlocașul a reluat din cădere în plasă, mingea fiind mai întâi atinsă și de Căbuz cu mâna.
CS Mioveni a reușit o victorie uriașă în lupta pentru evitarea retrogradării, deși statistica meciului a fost de partea oaspeților: # posesie 46 % – 54 % # ocazii de gol 6 -11 # șuturi pe poartă 3-4 # șuturi pe lângă poartă 2-5 # total pase 332-374 # pase complete 203-255 # atacuri 94 – 119 # atacuri periculoase 39-71.
Cu cele 3 puncte luate azi, CS Mioveni a acumuat 21 în clasament și chiar dacă a rămas pe ultimul loc a făcut un pas important în evitarea retrogradării. Astfel, în momentul de față, cu FC Argeș având un joc mai puțin disputat la ora închideriia cestei ediții, CS Mioveni a ajuns la 5 puncte FC Argeș (care este tot pe loc retrogradabil), la 6 puncte de UTA (care este pe primul loc de baraj – locul 14), la 8 puncte de ultimul loc de baraj pe care este Hermannstadt (locul 13) și la 10 puncte de locul 12, care înseamnă menținerea în LIga 1, fără baraj, și pe care este acum FC Botoșani cu 31 puncte. Mergând mai departe, dacă acum s-ar intra în play-out (n.r. mai este o etapă) și punctele s-ar înjumătăți, CS Mioveni ar avea 11 puncte și ar fi la două puncte de FCArgeș, la două puncte de baraj (adică de FC Argeș) și la 5 puncte de salvarea directă de la retrogradare.
CS Mioveni – Chindia Târgoviște 2-0 (1-0) Au marcat: Rusu (35), Lixandru (90)
⚽Mioveni: Greab – Sno, Garutti, Balaur, Burnea – Pop (87 Mboumbouni), Panait – Diallo (77 Rădescu), Benchaib (46 Lixandru), Antal (46 Carnat) – Rusu (83 Krasniqi). Antrenor: Nicolae Dică
⚽Chindia: Căbuz (79 Moldovan) – Căpușă, Corinus, Boldor, Dinu (62 Buș) – Neguț, Dulca, Perianu (46 Șerban), Chamed (13 Dumitrașcu) – Cooper, Daniel Popa. Antrenor: Anton Petrea S.M.