Când Dumnezeu a făcut lumea, moşii noştri erau de faţă; celţii ţineau căldăruşa, iar geţii aveau busuiocul în mână!

0
32

Oameni şi vremuri



      În anul Centenarului Marii Uniri ordinea valorilor milenare ale poporului român au fost răsturnate. Dacă în urmă cu o sută de ani cei care mânuiau destinele noastre sacrificau totul pentru Marea Unire, cei de acum sacrifică totul pentru marea dezbinare.


Nicicând acest popor nu a fost mai învrăjbit, mai intoxicat cu ştiri false, mai înveninat şi mai dezbinat ca în anul în care ar fi trebuit să fie o mare sărbătoare. Ura sădită cu multă dibăcie în sufletul românului i-a produs atât de mare orbire încât istoria, rădăcinile, credinţa acestui popor, nu mai contează.
Au fost războaie, crime împotriva umanităţii, dar oamenii erau uniţi în faţa pericolului creat de minţile bolnave ale unor sceleraţi. Erau uniţi în cuget şi simţire, mureau aparând valorile neamului lăsate moştenire de moşii lor pentru ca ei să le lase nealterate urmaşilor lor. Ce facem noi urmaşii cu această moştenire primită cu preţul sângelui?  O ignorăm! Totul este desuet, medieval, noi ne adaptăm gândirea la noile curente cool. Doar n-om rămâne ancoraţi în trecut! Aşa o fi, dar încep să mă enervez  şi iar mă apucă românismul.
Mulţi au vrut să ne şteargă originea, să ne dezrădăcineze pentru interesele lor meschine. Aproape toate imperiile au dorit să ne cucerească. Fie că erau persanii, grecii, romanii, triburile migratoare asiatice sau imperiile otoman, rusesc, habsburgic iar azi UE. De ce am prezentat noi aşa interes? Pentru că România este zona cea mai bogată din lume în resurse naturale, în raport  cu mărimea. Pentru că este o zonă strategică aşezată la intersecţie de drumuri comerciale şi militare de o mare importanţă. Dar stai să vezi! Descoperirile arheologice care s-au făcut  pe teritoriul României au arătat că aici s-au găsit cele mai vechi oseminte umane din Europa, 40.000 de ani vechime, în Peştera cu Oase, printre cele mai vechi picturi rupestre din lume, 35.000 de ani, Peşterea Coliboaia. S-a găsit cea mai veche aşezare permanentă din Europa, la Schela Cladovei. Cea mai veche civilizaţie din Europa 8.000 de ani, Civilizaţia de la Cucuteni. Şi dacă vreţi, vă mai dau! Tăbliţele de la Tărtăria care ne arată că primul scris din lume a fost aici, înainte cu un mileniu de scrierea sumeriană. De ce este Argeşul binecuvântat? Păi, la Curtea de Argeş, a fost descoperită Statuia Egipteană inscripţionată cu scrierea hieratică (sfîntă).
Ce spune Alfred Hoffman în lucrarea „Istoria pământului” – 1820? „Poporul român ar fi indicat să stea în fruntea civilizației spirituale a omenirii, iar limba poporului român s-ar potrivi celui mai cult popor de pe pământ”. Ce spune arheologul american W. Schiller :“Civilizaţia şi istoria au început acolo unde locuieşte azi neamul românesc”.
Păi, le convine lor asta? Poţi să le spui grecilor că democraţia a început în civilizaţia Cucuteni, cu 8.000 de ani în urmă, pe când Solon şi Cleistene al lor, consideraţi înfăptuitorii democraţiei au introdus-o abia în 507 î.e.n.? Poţi să le spui imperiilor care pe noi ne numeau barbari că tracii şi celţii sunt de fapt primii europeni indigeni? Şi câte ar mai fi dacă cercetările arheologice pe teritoriul ţării noastre nu ar fi aproape virgine!
Preşedintele Johannis merge în vizită la Roma şi spune că certificatul de naştere al poporului român este Columna lui Traian. Păi, să vedem ce spune Alexandru Busuiocianu în Utopia getică. „Un singur nume nu se întâlneşte în cronica regelui Alfonso unde este vorba de Dacia și de istoria ei: cel al lui Traian …. neverosimilă scăpare din vedere care nu este lipsită de interes …. ci umbră a istoriei”. Dar, dacă așa scrie pe internet … !
Şi dacă tot a venit vorba de interes cine are nevoie ca noi să căpătăm locul pe care îl merităm ca naţie? Noi trebuie să primim „to do list”, să avem MCV, să fim amenințați că ne dau afară din Uniunea Europeană.
Măi, oameni buni, măi europeni, păi, când Dumnezeu a făcut lumea, moşii noştri erau de faţă; celţii ţineau căldăruşa, iar geţii aveau busuiocul în mână! Marilena Baraţă


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.