FRIPTURĂ DE PORC CU SOS DE PRUNE

0

INGREDIENTE:
800 gr. carne de porc
2 linguri ulei
2 morcovi
1 linguriţă ghimbir ras
1 căţel de usturoi
3 linguri sos de prune
6-8 prune
sare, piper
1 ceapă roşie
pătrunjel pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Friptură de porc cu sos de prune – un deliciu al bucătăriei chinezeşti pe care l-am adoptat cu braşele deschise. Sosul dulce-acrişor şi parfumat al prunelor îmbrăţişează perfect aroma puternică a fripturii de porc, rezultând într-o masă delicioasă, pe gustul întregii familii. Curăţă morcovii şi taie-i după bunul plac. Toacă usturoiul mărunt. Spală prunele şi taie-le în sferturi. Taie carnea de porc în cubuleţe. Taie rondele ceapa roşie.Pune într-un vas care nu lipeşte morcovii, usturoiul, ceapa roşie, prunele şi ghimbirul.
Acoperă cu puţină apă, sare şi piper. Amestecă uşor. Adaugă carnea de porc şi sosul de prune, amestecă uşor. Dă totul la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute. Se serveşte cel mai bine cu orez simplu.