CHIFTELE ÎN SOS DE BRÂNZETURI

0

INGREDIENTE:
Pentru chiftele:
800 gr. carne tocată (amestec vită şi porc);1 ceapă;1 morcov;2 căţei de usturoi;1 ou;1 cartof;1-2 felii de paine;1/2 legătură pătrunjel proaspăt;sare şi piper după gust;1 linguriţă combinată de rozmarin, busuioc, oregano, cimbru
Pentru sos:
25 gr. unt;30 gr. făină;400 ml lapte;100 gr. caşcaval afumat;100 gr. mozzarella;50 gr parmezan;20 gr. gorgonzola
sare şi piper după gust
MOD DE PREPARARE:
Una dintre cele mai bune variante de chifteluţe cu sos pe care le vei mânca în viaţa ta, mai ales dacă iubeşti sosurile albe. E o reţetă pentru care ai nevoie doar de cunoştinţe de bază şi de 30 de minute libere. Super gustoasă, super rapidă şi foarte aspectuoasă. Pe placul întregii familii, garantat! Înmoaie pâinea, stoarce-o de apă. Bate oul. Toacă ceapa, pătrunjelul, usturoiul, rade cartoful şi morcovul şi amestecă-le. Într-un castron mare pune carnea tocată, adaugă legumele, pâinea şi oul bătut. Condimentează. Formează chiftelele şi pune-le într-o tigaie mare la prăjit (în serii, câte 5-8 minute), până se rumenesc pe ambele părţi. Când s-au făcut chiftelele, scoate-le pe toate pe un şerveţel să absoarbă din grăsime. În aceeaşi tigaie mare, topeşte untul, adaugă – pe rând şi amestecând continuu – făina, laptele. Când s-a format şi îngroşat sosul, adaugă pe rând brânzeturile rase. Amestecă şi lasă 1-2 minute pe foc să se combine aromele. Adaugă chiftelele şi mai lasă-le la făcut cât consideri tu că e nevoie.