Ilie Bărbulescu înmormântat cu onoruri militare!

0

Fostul mare campion a fost condus pe ultimul drum

Ziua de marţi a fost ziua des­părţirii de marele campion Ilie Bărbulescu. Fotbalul arge­şean şi cel românesc şi-au luat adio de la fostul mare fotbalist al cluburilor FC Argeş şi Steaua Bucureşti, decedat sâmbătă, la vârsta de 62 de ani, în urma unui stop cardiac. Bărbulescu a fost condus pe ultimul drum de aproape 1.000 de oameni. Printre aceştia s-au regăsit foştii colegi de la FC Argeş alături de care în 1978-1979 a câştigat cel de-al doilea titlu de campioană, reprezentanţi ai autorităţilor locale, foştii colegi de la DJST Argeş şi AJF Argeş, prietenii apropiaţi, dar şi oameni simpli care l-au cunoscut.
Sicriul cu corpul neînsufleţit al marelui campion a fost depus la Catedrala Sfântul Andrei din cartierul Trivale, iar timp de câteva zile cei care au dorit, au avut posibilitatea să-i aducă un ultim omagiu. După o slujbă care a durat aproximativ o oră, cortegiul funerar a pornit spre stadionul Nicolae Dobrin, arenă pe care Bărbulescu a cunoscut mari satisfacţii. Fostul mare fotbalist care era şi consilier local, maestru al sportului, dar şi cetăţean de onoare al municipiului Piteşti, a avut parte de onoruri militare.


“Te vom iubi mereu!“
Sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului câştigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986 cu Steaua Bucureşti a fost depus timp de câteva zeci de minute pe terenul central al arenei din Trivale. După o slujbă de zece minute, unii dintre foştii colegi au ţinut scurte discursuri în memoria lui Ilie Bărbulescu. Imediat după terminarea sluijbei, suporterii echipei Steaua Bucureşti au organizat un spectacol pirotehnic şi împreună cu o parte din fanii lui FC Argeş au început să scandeze numele primului român care a pus mâna pe Cupa Campionilor Europeni. „Te vom iubi mereu!“, au fost cuvintele suporterilor roş-albaştri şi alb-violeţi. În timpul slujbei de la stadion a început o ploaie măruntă iar mulţi dintre cei prezenţi spuneau că şi cerul plânge după „nea Ilie“. Sicriul cu corpul neînsufleţit a părăsit stadionul în ropote de aplauze.
“Adio, prieten drag!“
Împietrit de durere, Marin Radu II, fostul coleg de la FC Argeş şi de la Steaua a ţinut un scurt discurs. Fostul mare campion şi-a găsit cu greu cuvintele când a trebuit să vorbească la timpul trecut despre fostul său coleg: „Îmi este foarte greu să vorbesc în aceste momente despre bunul meu prieten şi fostul meu coleg, Ilie Bărbulescu. Este o zi tristă pentru fotbalul argeşean şi românesc. Am pierdut un mare campion şi un prieten drag. Sunt convins că şi în ceruri va face echipă cu Gicu Dobrin, Constantin Cârstea, Bebe Iovănescu, Bebe Barbu şi Florin Halagian. Adion, prieten drag!“.

Nicolae Dică, Jean Vlădoiu, Vali Năstase şi Marius Priseceanu au precizat că nu le vine să creadă că fostul mare campion a părăsit această lume. Cei patru spuneau că îşi vor aduce aminte cu mare plăcere de poveştile pe care le spunea „nea Ilie“despre viaţă şi despre performanţele din fotbal.

“Rămas bun, nea Ilie!“

Deşi nu a putut fi prezent la înmormântare, fiind plecat cu echipa în cantonament, în Antalya, antrenorul echipei FC Argeş, Ionuţ Badea, a ţinut să transmită sincere condoleanţe familiei îndurerate: „Din păcate, Piteştiul a mai pierdut încă unul din marii fotbalişti ai acestei zone încărcate de talent şi unul dintre magnificii, care cu o voinţă de neclintit şi o inimă mare, a câştigat Cupa Campionilor Europeni. Echipa FC Argeş este mândră şi onorată de cariera şi performanţele realizate de marele campion, Ilie Bărbulescu. Rămas bun, Nea Ilie! Nu te vom uita niciodată!“ M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.