Din punctul meu de vedere
Ca unul care scrie la ziare de la vârsta de 14 ani, așadar de o jumătate de secol, credeam că puține lucruri mă mai pot impresiona, dar în noaptea de marți spre miercuri am văzut o imagine cu luminile de la Palatul Victoria pe care nu o voi uita niciodată.
Se legifera în noapte prin ordonanțe și hotărâri de guvern, iar în Piață nu protesta nimeni, toți rezistenții stăteau la căldurică, fiind deocamdată lăsați la vatră.
Așteptând să se încheie ședința de guvern, am găsit în presă o știre interesantă care le mai poate deschide mințile celor care încă nu văd că totul se face și se desface pe dedesubt.
Partidul Național Liberal a ajuns, din nou, la guvernare, singur, de data asta, în noiembrie anul trecut, după succesul unei moțiuni de cenzură. În mileniul în care rețelele de socializare schimbă președinți și guverne, pornesc revoluții și războaie, am decis să vedem cum stau miniștrii PNL la comunicarea virtuală. Asta, chiar înainte ca moțiunea de cenzură să curmeze guvernarea liberală după numai 3 luni, scrie stiripesurse.ro.
În România, cea mai populară rețea de socializare este Facebook. Însă, miniștrii par străini de noua modă de contact cu populația. Unul dintre miniștri nici măcar nu are cont de Facebook, iar 8 dintre ei nu sunt recunoscuți de rețeaua de socializare ca persoane publice de însemnătate, așa că nu le-a acordat celebrul ecuson.
Premierul Ludovic Orban și președintele celui mai popular partid, la această oră, nu are mare trecere printre utilizatorii online. Cu aproape 10 milioane de conturi în România, doar 35.000 de români îl urmăresc, pe pagina sa de Facebook, pe Orban. Însă, suficient pentru ca Facebook să îi dea ecusonul de persoană publică, mult dorita bilă albastră.
S-a spus de multe ori că PNL este sprijinit de Deep State, iar constatările de mai sus sunt o posibilă dovadă. Liberalii nu au nevoie de mesaje pe Facebook decât pe plan local, în ce priveşte politica generală, se ocupă cine trebuie.
Revenind la uimirea mea cu privire la ședința de guvern dusă spre crucea nopții, văzând că nu prea mă mai ia somnul, mi-am notat pe telefon câteva gânduri, după cum urmează.
”Am impresia că vrăjitorii politici au reuşit să creeze o nouă poţiune de adormit românii în care au amestecat rădăcină de Tupeu, ulei de Dictatură şi sare de Nebunie. Bei chestia asta şi nu îţi mai pasă ce se întâmplă cu tine, cu ai tăi, cu ţara.
Eu aşa îmi explic şedinţa de guvern de marţi, ca pe o Walpurgie, un conclav de vrăjitori întrunit pentru a-l omagia pe diavolul corporatist.
Dacă am fi lucizi, ceea ce nu prea reuşim, am înţelege că s-a dat cod roşu de prostie pentru ca lumea să stea în casă, iar în vremea asta să se fure cum nu s-a mai furat de la Nerva Traian încoace.
Cele 25 de ordonanțe și 31 de hotărâri de guvern date într-o noapte sunt doar nişte gloanţe cu care s-a împuşcat vântul fiindcă urgia abia de acum încolo va începe, un tsunami total, ultimul, va mătura România, luând cu el tot ce ne-a mai rămas.
Cu siguranţă va cădea guvernul, aşa cum a anunţat Klaus Iohannis, dirijorul haosului.
Uitaţi-vă la fotografia de azi – noapte a Palatului Victoria şi spuneţi dacă nu cumva aceasta este imaginea oceanului istoriei negre în care ne-am pierdut şi în care nu mai sclipeşte decât lumina de pe Corabia Nebunilor”.
Revenind la judecata rece și lăsând la o parte metaforele, de remarcat că nebunia intenționat provocată a avut rolul de a crea o perdea de fum în spatele căreia să fie privatizată viața românilor. După ce corporațiile au luat aproape tot și se pregătesc să lichideze stocul, s-a trecut la următorul nivel, urmând să ne ia trupurile, lăsând sufletele pe seama corectitudinii politice. Ascultați-l pe Raed Arafat și infiorați-vă.
”Ieri in cadrul ședintei de guvern au fost introduse în OUG destinată sectorului privat noi articole care vor avea cu siguranță un impact major, și nu unul pozitiv, asupra sistemului național de urgență. Încă de la început am trimis un puct de vedere asupra unor prevederi cu impact negativ pe sistemul public de urgență, mai ales referitor la modificarea articolului 111 din Legea Sănătații. Spre surprinderea mea și a multora dintre colegii mei, s-a mers și mai departe ieri seară prin introducerea unor noi articole care deschid drumul integral sectorului privat comercial pentru accesarea bugetului de stat destinat sectorului medical de urgență, care și așa este limitat ca sumă comparativ cu nevoile reale. Nu ințeleg care a fost caracterul de urgență ca să se ia astfel de decizii peste noapte, fără analiza reală de impact și fără dezbateri reale, luând măsuri fără precedent, care vor destabiliza tot sectorul public de urgență, de la serviciile de ambulanță până la SMURD si UPU, fără excepție. Deschiderea accesului comercianților la bugetul de stat prin care este finanțat sectorul public de urgență este un pas care înseamna că în câţiva ani vom impărți sumele cu toți care vor apărea pe piață în urma acestei decizii aberante, ducând implicit la reducerea finanțării sectorului public in favoarea celui comercial.
Oricum, aceste demersuri în mod cert nu sunt in favoarea pacientului, chiar dacă ele sunt prezentate în acest mod. Nu ințeleg de ce se dorește atât de mult destabilizarea unui sector funcțional și care și-a dovedit eficiența inclusiv prin gradul de încredere al populației în acest sector care mai necesită mult de făcut in urmatoarea perioadă.”
Raed Arafat nu se putea exprima nici mai dur, nici mai direct, dar ne-a spus tot.
”Azi-Noapte v-au condamnat la moarte! Aveți bani cu care să vă plătiți spitalizarea -între cincizeci și o sută de milioane la cinci zile de spitalizare- mai aveți o șansă, nu-i aveți, veți muri”, scrie cineva pe Facebook și are dreptate.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni şi joi)