Excursiile interzise de teama coronavirusului!

0
0

Măsură fără precedent luată de autorităţile chineze

Autorităţile române din turism recomandă evitarea călătoriilor în provinciile chineze afectate de coronavirus şi menţionează, totodată, că turiştii care şi-au cumpărat vacanţe în China şi vor să îşi anuleze călătoria, au posibilitatea să îşi recupereze integral sumele plătite către operatorii de turism, însă nu pot beneficia de despăgubiri suplimentare.
Potrivit Departamentului de Turism al Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), începând cu data de 27 ianuarie, comercializarea şi executarea pachetelor de servicii turistice pe teritoriul Chinei este suspendată de către Ministerul Culturii şi Turismului din respectiva ţară printr-un ordin, în încercarea de a preveni şi ţine sub control răspândirea infecţiilor cauzate de coronavirus. „În acest sens, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din Republica Populară Chineză face apel către furnizorii de servicii turistice interne şi internaţionale, printr-o scrisoare deschisă semnată pe 26 ianuarie, pentru acordarea de sprijin turiştilor în vederea recuperării sumelor achitate în cazul în care aceştia solicită anularea excursiei“, relevă comunicatul MEEMA.
Turiştii îşi pot recupera banii
Departamentul pentru Turism al Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) menţionează, că turiştii care şi-au cumpărat vacanţe în China şi vor să îşi anuleze călătoria, au posibilitatea să îşi recupereze integral sumele plătite către operatorii de turism, însă nu pot beneficia de despăgubiri suplimentare.
„Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) – Departamentul pentru Turism recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt necesare în Republica Populară Chineză, având în vedere că există un focar de pneumonie virală (coronavirus) în provincia Hubei, localitatea Wuhan. Totodată (…) turiştii care şi-au cumpărat vacanţe în Republica Populară Chineză, în provinciile afectate de pneumonie virală (coronavirus), şi vor să îşi anuleze călătoria, au posibilitatea să îşi recupereze integral sumele plătite către operatorii de turism, însă nu pot beneficia de despăgubiri suplimentare“, se precizează în comunicatul Ministerului Economiei. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.