Braconier prins după două săptămâni

0

După aproxi­ma­tiv două săptă­mâni de căutări, un braconier a fost prins, fiind reţinut pentru 24 de ore. Ionuţ Nicolae N., de 31 de ani din comu­na Izvoru, a fost de­pistat la Piteşti unde se ascundea de la comiterea faptei.

În noaptea de 24 spre 25 ianuarie, poliţiştii au descoperit în fondul cinegetic Ştefan cel Mare un grup format din patru persoane care fugăreau vânatul cu ajutorul unor câini din rasa ogar şi cu o maşină cu proiectoare. Oamenii legii i-au somat pe braconieri să se oprească, însă aceştia au fugit. Şoferul maşinii, un tânăr în vârstă de 29 de ani, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat pe un câmp. Au fost prinşi trei dintre ei, bărbaţi cu vârste între 23 şi 30 de ani, cu toţii fiind reţinuţi. Ulterior, pe numele acestora a fost luată măsura controlului judiciar. Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au continuat cercetările pentru prinderea celui de-al patrulea bărbat.
Acesta a fost identificat în persoana lui Ionuţ Nicolae N., de 31 de ani, cu domiciliul în comuna Izvoru. La două săptămâni de la comiterea faptei au fost obţinute mandate de percheziţie, miercuri având loc două descinderi la locuinţele acestuia.
„Cu ocazia percheziţiilor desfăşurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, la cele două locuinţe au fost descopetiţi câini din rasa ogar şi un proiector cu acumulatori, despre care există indicii că ar fi fost folosite la căutarea vânatului în noaptea de 24 spre 25 ianuarie a.c., pe raza localității Ștefan cel Mare.
Bărbatul în cauză a fost identificat ulterior pe raza municipiului Piteşti, iar după administrarea probatoriului cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive“, a precizat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. Ieri s-a dispus împotriva lui măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.