INGREDIENTE:
1 cocoş de 2,5-3 kg
1 litru vin roşu
250 gr. bacon
200 gr. ciuperci albe
500 ml supă de vită din concentrat; 50 ml coniac; 1 ceapă; 2 morcovi;2 caţei usturoi; 1 manunchi cimbru cu 2 foi dafin şi pătrunjel;1 lingură piper boabe;3 linguri ulei;1 lingură cu vârf făină
sare; piper măcinat
MOD DE PREPARARE:
1. Pasărea curăţată, spălată şi porţionată se pune de cu seară la marinat în vin cu ceapa tăiată inele şi morcovii rondele. Se adaugă boabele de piper şi mănunchiul de plante aromatice. Se acoperă şi se lasă o noapte la frigider.
2. A doua zi, carnea se scoate şi se şterge. În cratiţa de fiert se încinge uleiul şi se rumeneşte carnea. Se scoate carnea şi în acelaşi ulei se pun legumele. Se lasă 5 minute, se adaugă făina şi se amestecă bine.
3. Se repune carnea în cratiţă şi se adaugă şi usturoiul tăiat, coniacul, vinul şi supa din concentrat, se potriveşte de sare şi piper şi, după ce ajunge la punctul de fierbere, se diminueaza focul. Se lasă să fiarbă la foc mic două ore şi jumatate.
4. Ciupercile se călesc cu baconul aproximativ 10 minute şi se adaugă peste carne cu 15 minute înainte de a fi gata.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525