RULOU DE CARNE

0

INGREDIENTE:
1 pachet aluat congelat de foitaj;450 gr. carne tocată, după gust;2 ardei kapia;150 gr. măsline verzi;oregano uscat;1 ou;sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Pasul 1:
Aluatul se întinde pentru o obţine o foaie subţire.
Pasul 2:
Ardeii, bine spălaţi, se coc, se presară cu sare şi se lasă sub un capac 10 minute dupa care se curaţă de coajă şi seminţe. Apoi se taie fâşii de 4-5 cm. Măslinele fără sâmburi se trec sub un jet de apă rece, se scurg bine şi se toacă mărunt.
Pasul 3:
Într-un castron se amestecă albuşul uşor bătut, carnea tocată, ardeiul kapia copt şi măslinele verzi tocate şi ele. Se adaugă oregano şi se condimentează, după gust, ţinând cont de faptul că şi măslinele sunt sărate, chiar spălate. Se poate adăuga şi verdeaţa.
Pasul 4:
Amestecul de carne se pune într-o folie de aluminiu şi, cu ajutorul acesteia, se modelează carnea sub forma unui sul. Apoi, sulul de carne se trasferă la mijlocul foii de aluat şi se înveleşte având grijă să nu fie mai mult aluat într-o parte decât în alta.
Pasul 5:
Ruloul de carne ambalat în aluat se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie de copt. Se unge folosind numai gălbenuşul care se freacă uşor cu un praf de sare. Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute, până când ruloul este auriu. Se taie după uşoara răcire.
Poftă bună

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.