Zece persoane în pericol de moarte!

0

Din cauza unui incendiu puternic, la Călineşti

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de luni spre marţi, la o hală din comună Călineşti! Zece persoane care dormeau în camerele special amenajate au reuşit să se salveze. Este vorba de şase adulţi şi patru copii. Cu toţii au rămas fără adăpost.
În fostul CAP din comuna Călineşti a fost amenajată o hală de depozitare. Aceasta a fost împărţită atât pentru depozitarea unor utilaje, cât şi în camere de dormit, pentru nişte familii din Târgu Mureş. Oamenii se ocupă cu montarea burlanelor şi vânzarea de covoare în judeţul nostru şi stau de multă vreme la Călineşti. Ocupau mai multe camere din hala respectivă, fiind în total şase adulţi şi cinci copii. În noaptea de luni spre marţi, unul dintre copii nu era acasă, ci la nişte rude de la Ştefăneşti. Spre dimineaţă a izbucnit incendiul într-una din camere. Cele zece persoane au ieşit afară doar cu hainele de pe ele. În grabă, au luat cu ei nişte pături în care au acoperit cei patru copii, cel mai mic având un an.
O femeie a fost rănită
Trei echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului şi un echipaj medical SMURD. Când au ajuns pompierii la faţa locului ardea generalizat. Focul a cuprins întreg acoperişul şi trei camere. Intervenţia a fost dificilă, existând riscul extinderii la hala de depozitare a unor utilaje dar şi la alte clădiri. Focul a fost stins după aproximativ trei ore. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale şi transport la spital, după ce a suferit o fractură la o mână. În urma cercetărilor efectuate, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unor materiale textile care au luat foc de la soba încinsă. Familiile cu cei 5 copii au rămas fără adăpost.
Pe durata intervenţiei cei patru copii aflaţi la faţa locului, cel mai mic în vârstă de 1 an şi cel mai mare de 5 ani, au fost protejaţi de poliţişti, fiind duşi de echipaje la căldură şi cât mai departe de agitaţia produsă. După ce focul a fost stins, familiile au plecat la Ştefăneşti, acolo unde locuiesc cu chirie alte rude de-ale lor tot din Târgu Mureş. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.