Percheziţii la samsari de maşini din Argeş

0

Ziua de ieri a început cu peste o sută de per­che­ziţii în întreaga ţară. Ar fi fost imposibil ca din descinderi să lipsească judeţul nostru. Din totalul de 175, trei au avut loc în Argeş. Ba mai mult, deşi existau mandate de aducere pe numele a 19 persoane, zece erau din jude­ţul nostru. Grupările vizate sunt suspec­tate de evaziu­ne fiscală după ce au vândut maşini se­cond-hand adu­se din străinătate.
        Inspectoratul General al Poliţiei Române a organizat 175 de percheziţii în 20 de judeţe şi în Bucureşti. „Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare 175 de mandate de percheziție domiciliară și 19 mandate de aducere în municipiul București și județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. Activitățile au fost desfășurate în cadrul a cinci dosare penale instrumentate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice. Cercetările privesc o grupare infracțională specializată în infracțiuni de evaziune fiscală, care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand”, se precizează în comunicatul de presă remis de IGPR .
Pagubă de peste 30.000.000 lei
        „Prin intermediul acestor societăți comerciale ar fi achiziționate astfel de autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului. Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei. De asemenea, specialiștii Direcției Generale Antifraudă Fiscală fac verificări asupra legalității achizițiilor intracomunitare de autoturisme de pe piața europeană”, se mai precizează în comunicat.
Zece argeşeni căutaţi de poliţişti
        Dintre toate acesta, 3 au avut loc în judeţul Argeş. Oamenii legii au avut două descinderi la Piteşti şi una la Mărăcineni. Cea de la Mărăcineni a fost organizată la o firmă care vinde maşini second-hand. Oamenii legii argeşeni au avut mandate de aducere pe numele a zece persoane din judeţul Argeş. Dintre acestea, au fost găsite doar 3. Toate aveau calitatea de martor, calitate care însă, poate fi schimbată pe parcursul anchetei. La acţiunea din Argeş au participat poliţişti din cadrul IPJ Argeş, de la mai multe servicii şi mascaţi. La societatea vizată au mai avut loc percheziţii tot sub suspiciune de evaziune fiscală, anul trecut, acestea fiind organizate de Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice Argeş. M. Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.