INGREDIENTE:
1 bucată varză mărişoară
2 bucăţi ceapă albă
2 linguri ulei
200 ml bere
boabe piper după gust
2 foi de dafin
Pentru garnitură:
1 kg ciolan de porc
200 gr. muştar picant
300 ml bere blondă
MOD DE PREPARARE
1. Ciolanul de porc curăţat şi eventual pârlit la flacăra aragazului se unge pe toată suprafaţa cu muştar şi se aşază într-un vas înalt care să încapă în cuptor. Se toarnă 300 ml bere şi se dă la cuptorul încins, la foc mediu, pentru 45 de minute.
2. Între timp, varza se trece sub un jet de apă şi se lasă la scurs sau, dacă este prea sărată, se lasă să se desăreze. Se taie fideluţă şi se scurge bine.
3. Într-o cratiţă, se încinge uleiul şi se căleşte ceapa tăiată peştişori. După ce a devenit aurie, se adaugă varza şi se călesc împreună. Se toarnă 200 ml bere şi se lasă la fiert 30 de minute cu boabe de piper şi foi de dafin.
4. Preparatul se aduce pe un platou cu varza drept pat şi deasupra ciolanul.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525