Condamnat că a spart facebook-ul iubitei

0

Un câmpulungean în vârstă de 30 de ani a fost con­dam­nat după ce a spart contul de Facebook al unei foste iubite şi l-a transformat într-un anunţ pentru es­corte. L-a denumit „L. Uşuratica” şi a postat mai multe fotografii ale fetei. Anterior o ameninţase că va face publice imagini compromiţătoare pe care ea nu le va putea şterge. După ce a făcut modificarea, a restric­ţio­nat accesul tinerei la propriul cont.
Laurenţiu Andrei Toader, zis Zozo, a fost cercetat şi condamnat într-un dosar pentru trafic de droguri şi este cercetat într-un dosar de trafic de persoane, în Belgia, unde urmează să fie extrădat după ce va termina cu procesele din România.
În anul 2018 el s-a certat cu fosta iubită şi i-a trimis acesteia mai multe mesaje în care îi adresa injurii, o ameninţa şi îi spunea că va publica imagini cu ea pe care nu le va putea şterge. Individul a spart contul de Facebook şi i-a dat o altă denumire, „L. Uşuratica” şi l-a postat pe site cu anunţuri ale unor escorte. Tânăra nu a putut să-l şteargă, neavând acces la cont. S-a adresat ofiţerilor DIICOT, unde a depus drept dovezi fotografii ale contului dar şi după mesajele trimise de Zozo.
Tânărul a fost trimis în judecată sub acuzaţia de hărţuire, acces fără drept la un sistem informatic (cont facebook), în formă continuată, alterarea integrităţii datelor informatice în formă continuată şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, asta după ce, în timpul percheziţiilor, oamenii legii au găsit în apartamentul suspectului o ţigară cu marijuana.
Mai are şi alte condamnări
Tribunalul Argeş l-a condamnat pe Laurenţiu Andrei Toader la 4 ani , 4 luni şi 10 zile închisoare în regim de detenţie. Pentru acuzaţiile de mai sus, Zozo a fost condamnat la 1 an, 4 luni şi 10 zile, numai că, tânărul avea o condamnare anterioră, cu suspendare, pentru trafic de droguri. Cele două pedepse s-au cumulat rezultând cea de peste 4 ani.
Tânărul a contestat decizia, procesul mutându-se la Curtea de Apel Piteşti. Laurenţiu Andrei Toader mai are un proces în Belgia, unde a fost cerută extrădarea lui. Curtea de Apel Piteşti a admis cererea de emitere a mandatului european de arestare însă, a amânat predarea inculpatului până când acesta îşi va ispăşi pedeapsa în România pentru faptele comise. Tribunalul de primă instanţă West-Vlaanderen, diviziunea Brugg, a anunţat că argeşeanul este cercetat pentru două infracţiuni de trafic de persoane. „…amână predarea persoanei solicitate până la soluţionarea definitivă a cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 195D/P/2018, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Piteşti.
În caz de condamnare cu executarea în regim de detenţie a pedepsei, predarea se amână până la punerea în libertate ca urmare a liberării condiţionate sau până la executarea pedepsei la termen”, se precizează în sentinţa Curţii de Apel Piteşti. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.