15 porci confiscaţi de DSV Argeş

1

Zilele trecute, re­prezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Anima­le­lor Argeş au desco­perit în trafic un transport de 15 porci, fără acte. Pro­prietarul nu avea acte de trans­port şi nici de prove­nienţă şi a fost amendat cu 2.400 de lei.
Totul s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute. Porcii fuseseră cumpăraţi din Sibiu şi urmau să fie duşi într-o cumună din Argeş pentru a fi vânduţi. Cum exista riscul ca aceştia să fie purtători ai virusului de pestă porcină, li s-au prelevat probe şi duse la laborator. Probele de pestă au ieşit negative. Totuşi, animalele au fost sacrificate şi incinerate, conform procedurii. „Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare sunt atenţi la ceea ce se întîmplă în judeţ. Trebuie să îi determinăm pe samsari să renunţe la astfel de practici. Cum am găsit pe cineva cum am aplicat amenzi. Nu avem nimic împotriva comerţului, dar să circule cu documente să poată fi verificaţi sanitar veterinar pentru a împiedica răspândirea bolii. Am luat probe de aceştia, le-am dus la laborator şi a ieşit că nu erau bolnavi. Dar puteau fi, şi atunci ce se întîmpla? Dacă totul se întâmplă legal, nu avem nimic împotrivă”, ne-a explicat directorul DSVSA Argeş, Sorin Sorescu. S.M.

1 COMENTARIU

  1. E extraordinar domne unde s a ajuns.mai rau ca pe vremea lu ceasca.si cu porcii aia ma rog ce ati avut daca au iesit negativ.a dracu pesta o sa fie in veci pe aici n am mai scapat de ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.