Ajutați-o pe Diana Podașcă să trăiască

0



Diana Podașcă are 48 de ani, fiind mamă dedicată celor doi băieți și o soție devotată. Iubitoare și înțelegătoare, a fost mereu în preajma oamenilor, încercând să-i ajute, motiv pentru care este studentă în ultimul an la psihologie.


Însă, din 20 ianuarie, fericirea Dianei înseamnă însănătoșirea. A fost diagnosticată cu cancer (sân, plămân și oase), odată cu extragerea lichidului (1,4 litri) din plamânul drept. În 22 ianuarie a ajuns la Institutul Oncologic Fundeni unde a fost supusă unui drenaj pentru eliminarea lichidului din plămânul stâng. Apoi, urmare analizelor (CT total) și biopsie la sânul stâng (unde are o tumoră gigant) s-a decis că trebuie mutată pentru tratament paliativ la Spitatul Sf. LUCA din București. Perioada de supraviețuire dată la Fundeni a fost între 2 săptămâni și maximum 3 luni.

Familia a luat decizia de a o transfera pe propria răspundere la Clinica Anadolu din Turcia, unde s-a primit acceptul și i s-au oferit șanse de supraviețuire (în baza rezultatelor primite de la Fundeni). Transportul în Turcia s-a făcut cu o abulanță BGS deoarece Diana este dependentă de tuburi de oxigen.

Pe 20 februarie, Diana a făcut prima ședință de chimioterapie, iar a doua zi s-a finalizat chimioterapia prin tratamentul cu Herceptin. Deoarece au fost constatate și anumite formațiuni tumorale pe creier, s-a efectuat și radioterapie cerebrală. Medicii o consideră o reușită.

A doua sedință de chimioterapie era programată, inițial, la 2 saptămâni de la prima, respectiv în data de 6 martie, insă din cauza riscului de rupere a oaselor, s-a luat decizia ca din 3 martie, timp de 5 zile, să i se administreze radioterapie la nivelul toracelui și al coastelor. Nici acest lucru nu a fost posibil, deoarece există un alt risc, acela al scăderii numărului de trombocite (și așa scăzut) și astfel, s-a decis amânarea celei de-a doua ședinte de chimioterapie pentru 12 martie.

În acest moment, familia face tot posibilul pentru a-i oferi cele mai bune șanse de vindecare și o viață normală, însă, dacă pâna în prezent nu a fost nevoie de sprijin financiar, acum vă solicităm ajutorul pentru a spitalizare și tratament în Turcia.

În momentul de față, Diana nu mai poate respira fără tuburi de oxigen și toate călătoriile la spital vor necesita ambulanță specială care asigură siguranța transportului. Urmează ca din 3 in 3 săptămâni, timp de un an, Diana să vină în Turcia, iar un drum costă circa 6000 de euro. Familia mai are nevoie de fonduri pentru efectuarea tuturor procedurilor de chimioterapie.

Pentru mai multe detalii, îl puteți contacta pe soțul Dianei, la adresa: podasca.giani68@gmail.com.

Pentru cine poate dona, există cont în lei și puteți folosi detaliilede mai jos:

Podasca Giani Cristian
IBAN : RO72 RZBR 0000 0600 1980 3781
Moneda : RON
Nume banca : Raiffeisen Bank
Cod Swift : RZBRROBU

Podasca Giani Cristian
IBAN : RO37BRDE030SV73810300300
Moneda : EUR
Nume banca : BRD
Cod Swift : BRDEROBU

Mai multe detalii se pot obține la acest link:https://www.facebook.com/109165804023463/posts/109370920669618/  C.Z.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.