Alertă la Spitalul Judeţean!

4
0

Stare de alertă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti după ce un bărbat în vârstă de 52 de ani, care avea simptoma­tologie de infecţie cu Covid-19, a murit. Au fost prele­vate teste, au fost luate măsuri speciale de dezinfecţie, iar personalul care a intrat în contact cu pacientul a trăit clipe de coşmar.
Pacientul, în vârstă de 52 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Carol I Costeşti. Avea o afecţiune pulmonară cronică ce a dezvoltat o infecţie. A fost transferat la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti. Fiind în stare critică, la puţin timp a decedat, în ciuda eforturilor medicilor de a-l menţine în viaţă. Având în vedere simptomatologia, medicii au prelevat probe, acestea fiind trimise la Institutul Matei Balş pentru a se stabili dacă pacientul era infectat cu Covid-19.
„Am vorbit personal cu Streinu Cercel şi l-am rugat să fie făcute testele cât se poate de repede. Mâine după-amiază (n.r joi), trebuie să vină rezultatele“ a precizat doctorul Dan manu preşedintel Consiliului Judeţean Argeş. A fost declanşată ancheta epidemiologică pentru a se stabili dacă bărbatul a avut intrări sau ieşiri din ţară sau dacă a intrat în contact cu persoane venite din ţările afectate. S-a stabilit că bărbatul lucra la o firmă de transporturi.
Existând posibilitatea ca pacientul să fi fost infectat cu Covid-19, cadrele medicale de la CPU au necesitat, de asemenea, măsuri speciale de protecţie. Ieri, la închiderea ediţiei noastre rezultatele testelor nu sosiseră. M. Sandu
Alt argeșean decedat din cauza gripei!
Gripa sezonieră a făcut o altă victimă în Argeș! Direcția de Sănătate Publică Argeș a anunțat că a fost înregistrată ieri încă o persoană decedată, confirmată cu virus gripal tip AH3. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani din Izvoru, nevaccinat și având condiții medicale preexistente (boli cronice). Numărul deceselor la persoane confirmate cu gripă a ajuns până în prezent la 6 în județul nostru. Din totalul cazurilor de gripă, mai precis 185, 107 au fost cu cu virusul gripal B, 55 cu virusul gripal AH3 și 23 cu virusul gripal AH1. Este vorba de 133 copii și 52 adulți. Este a şasea victimă din Argeş care moare de gripă sezonieră. Toţi cei decedaţi aveau comorbidităţi, doar unul dintre aceştia fiind vaccinaţi. Numărul cazurilor de gripă sezonieră este mai mare faţă de anul trecut. De asemenea o caracteristică a acestui sezon este faptul căîn acest an, cei mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu gripă sezonieră sunt copii. I.Ivănoiu

4 COMENTARII

  1. ar trebui sa mai puneti mana pe o carte voi astia de la c….zilei,nu a murit omul de la gripa sezoniera, a murit pentru ca avea boli cronice, voi ati spus asta, asa ca nu mai dezinformatii oamenii,stati dracu izolati in case si cititi.

  2. Ce ziar este acesta care la ora 20,10 publica un articol in care prefectul anunta ca pacientul de la UPU nu a avut coronavirus, iar la inchiderea editiei publica un alt articol in care „informeaza” ca nu au sosit inca rezultatele analizelor. Este o redactie acolo sau numai „ziaristi” pe cont propriu?

  3. Probabil dl Ionescu poate ca la ora 20.10 atunci .dl prefect a dat informatia corecta…. iar editia tiparita a fost data spre tipar pina in acea ora….asta ar fi explicatia si poate dl prefect nu daduse informatia pina la acea ora…nu mai faceti afirmatii ….daca nu stiti cum se lucreaza intr-o redactie sub presiunea timpului…etc..oamenii de acolo nu sunt buni sunt foarte buni si bine informati din surse sigure…. Cu respect dl ionescu.

    • La ora 20,10 acelasi ziar a publicat ON-LINE un articol in care prefectul anunta ca pacientul de la UPU nu a avut coronavirus. Tot on-line, dupa miezul noptii, a publicat (postat) articolul despre care vorbim. Autorii celor doua articole sunt diferiti. Autorul ultimului articol nu s-a informat temeinic si nici nu a vazut (luat in consideratie) articolul publicat de un alt redactor al Curierului la ora 20,10.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.