Federația Internațională a Crucii Roșii (IFRC), UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au emis astăzi noi îndrumări pentru a ajuta la protejarea copiilor și a școlilor împotriva transmiterii virusului COVID-19. Ghidul sfătuiește autoritățile naționale și locale cu privire la modul de adaptare și implementare a planurilor de urgență pentru unitățile de învățământ.
În cazul închiderii școlilor, ghidul include recomandări pentru a atenua împotriva posibilelor impacturi negative asupra învățării și bunăstării copiilor. Aceasta se traduce prin planuri solide în vigoare pentru a asigura continuitatea învățării, inclusiv opțiuni de învățare la distanță, cum ar fi strategiile de educație online și accesul la servicii esențiale pentru toți copiii. Aceste planuri ar trebui să includă, de asemenea, pași necesari pentru eventuala redeschidere în siguranță a școlilor.
Ghidul, deși este specific țărilor care au confirmat deja transmiterea COVID-19, este încă relevant în toate celelalte contexte. Educația poate încuraja elevii să devină susținători pentru prevenirea și controlul bolilor la domiciliu, la școală și în comunitatea lor, vorbind cu alții despre cum se poate preveni răspândirea virusurilor. Menținerea operațiunilor școlare sigure sau redeschiderea școlilor după închidere necesită multe considerente, dar dacă se face bine, poate promova sănătatea publică.
De exemplu, ghidurile școlare sigure implementate în Guineea, Liberia și Sierra Leone în timpul izbucnirii bolii virusului Ebola din 2014 până în 2016 au contribuit la prevenirea transmiterii virusului la școală.
UNICEF solicită școlilor deschise sau care ajută studenții prin învățare la distanță să ofere elevilor un sprijin holistic. Școlile ar trebui să ofere copiilor informații vitale despre spălarea mâinilor și alte măsuri pentru a se proteja pe ei înșiși și familiile lor și contribuie la prevenirea stigmatizării și discriminării, încurajând elevii să fie amabili unul cu celălalt și să evite stereotipurile atunci când vorbim despre virus. C.Z.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525