BCM U Pitești este de acord cu înghețarea sezonului!

0

Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet, a trimis acum câteva zile un comunicat de presă prin intermediul site-ului oficial al Federației Române de Baschet prin care invita cluburile să răspundă mai multor întrebări legate de situația actuală cauzată de pandemia de COVID-19.
Șeful FRB a solicitat punctul de vedere al cluburilor cărora le-a cerut să răspundă în scris la 7 întrebări în termen de 48 de ore. Oficialii BCM U FC Argeș s-au conformat și au răspuns în timp util cererii președintelui FRB. Dragoș Șerban, directorul executiv al clubului FC Argeș, în subordinea căruia se află echipa de baschet a Piteștiului, a fost cel care a răspuns în scris întrebărilor adresate de șeful Federației Române de Baschet. Oficialii grupării piteștene au luat în calcul și cel mai negru scenariu și au precizat că sunt de acord cu înghețarea sezonului competițional dacă situația se va prelungi. În acest moment, BCM U FC Argeș nu are sportivi sau membrii din staff invectați cu COVID 19, însă întâmpină mari probleme cu antrenamentele. Iată răspunsurile oferite de oficialii BCM U FC Argeș la întrebările puse de FRB:
Întrebările FRB adresate cluburilor:
1.Aveți în anturajul echipei persoane infectate cu COVID-19 sau aflate în carantină sau izolare?
2.Echipa pe care o reprezentați are acces la sala de antrenamente?
3.Există vreo decizie internă a clubului dumneavostră cu privire la continuare antrenamentelor pe perioada suspendării LNB?
4.Întâmpinați dificultăți cu privire la masa/cazarea sportivilor/participanților la activitatea sportivă legitimați la clubul dumneavoastră?
5.Aveți sportivi/participanți la activitatea sportivă care și-au manifestat intenția de a întrerupe activitatea sportivă în aceste condiții?
6.Având în vedere că mai mulți conducători de club și-au manifestat neoficial dorința de a se închide imediat sezonul 2019/2020, vă rugăm să ne precizați punctul de vedere al clubului dumneavoastră?
7.În eventualitatea închiderii LNB, vă rugăm să ne transmiteți cum veți soluționa problema angajamentelor contractuale cu sportivii și ceilalți participanți la activitatea sportivă?
Răspunsurile echipei BCM U FC Argeș Pitești:
1.Nu avem sportivi infectați cu COVID 19 sau persoane din staff aflate în carantină sau izolare.
2.Nu mai avem acces la sala de antrenamente întrucât Sala Sporturilor Trivale, aflată în administrarea DJST Argeș, a fost închisă.
3. Jucătorii au primit programe individuale de pregătire pe care le efectuează acasă.
4.Până acum nu am avut probleme legate de cazarea și masa sportivilor, însă există riscul închiderii hotelurilor și restaurantelor. Vom găsi o soluție ca mâncarea sportivilor să fie livrată prin sistemul de catering.
5. Nu avem sportivi care au cerut întreruperea contractelor după izbucnirea epidemiei de Coronavirus.
6.Dacă se va prelungi starea de urgență decretată de autorități, vom propune înghețarea sezonului competițional. Dacă lucrurile vor reveni la normal într-un timp cât mai scurt, cerem asigurări ca sezonul să se încheie până la data de 30 mai 2020, întrucât până la această dată avem contracte semnate cu jucătorii. Menționăm că secția de baschet a fost bugetată până la finalul lunii mai.
7.Vom avea o întâlnire cu sportivii iar deciziile pe care le vom lua le vom comunica ulterior.
Rezultatele BCM U Pitești FC Argeș:
Grupa Galbenă:
CSM Galați – BCM U Pitești 71-92
BCM U Pitești – CSO Voluntari 97-89
CSM Focșani – BCM U Pitești 70-90
BCM U Pitești – CSM Mediaș 93-88
BCM U Pitești – SCM U Craiova 76-72
BCM U Pitești mai are de jucat partidele din returul Grupei Galbene și cel puțin 3 meciuri din play-off.
Lotul BCM U Pitești:
Cameron Rundles
Malique Trent
Tony Bishop
Iuri Fraseniuc
Nikola Gajic
Justas Tamuliss
Tudor Gheorghe
Mihai Căprărescu
Szabolcs Santa
Goran Gajovic
Lucian Chiurof
Mihai Măciucă
Davin Searcy
Maksim Sturanovic
Antrenor: Hristu Șapera
Masnager: Sorin Căprărescu
Performanțe BCM U Pitești:
– sezonul 1999-2000: campioană națională
– sezonul 2006-2007: vice-campioană națională
– sezonul 2011-2012: câștigătoare Cupa României
– sezonul 2012-2013: câștigătoare SuperCupa României . M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.