S-au bătut în centrul de carantină

0

Poate părea incredibil până unde pot ajunge unii cetăţeni care nu au nici cea mai mică urmă de respect faţă de semeni sau de legile ţării! Trei bărbaţi s-au încăierat în centrul de carantină din Piteşti. Au ignorat legile bunului simţ, dar şi pe cele instituite prin decretarea stării de urgenţă. Cei care au pornit scandalul, doi la număr, au fost amendaţi şi toti trei vor fi cercetaţi penal din cauză că au încălcat condiţiile impuse în perioada de carantină.
Totul s-a petrecut marţi seara. În timp ce jandarmii se aflau afară, un cetăţean a ieşit la geam şi i-a strigat, anunţându-i că pe holul clădirii are loc un scandal. Oamenii legii au intrat în clădire şi într-adevăr, au găsit trei bărbaţi, fiecare aflându-se în dreptul camerei repartizate. Potrivit măsurilor, aceştia nu aveau voie să părăsească încăperea. Este vorba de trei bărbaţi veniţi în urmă cu o săptămână din Italia, în cazul cărora s-a impus carantina, venind dintr-o zonă roşie.
Au consumat alcool
Unul dintre ei, în vârstă de 43 de ani, din comuna Călineşti, era plin de sânge pe faţă. Altul era plin de sânge pe mâini, de la cel rănit. Agresorii, unul de 28 de ani din Piteşti şi altul de 40 de ani din comuna Bradu, au susţinut că vinovat este cel rănit. În urma audierilor s-a constatat că cei trei s-au luat la ceartă după ce victima s-a plâns că muzica era dată prea tare în camera unuia dintre agresori. Ceea ce nu ni s-a spus în mod oficial este faptul că cei trei „carantinaţi” se aflau sub influenţa alcoolului. Există informaţii potrivit cărora unele rude care vin aproape zilnic la poartă cu pachet îi aprovizionează pe cei din interior şi cu alcool. Oamenii legii nu pot umbla în pachete, ceea ce face ca indivizii în genul celor menţionaţi mai sus să profite.
Cercetaţi penal
În urma incidentului, jandarmii i-au amendat cu suma de 500 de lei, respectiv 300 de lei pe cei doi agresori pentru ”provocare ori participarea efectivă la scandal” şi i-au dat avertisment celui agresat. De asemenea, au fost întocmite trei dosare penale, inclusiv pe numele victimei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută și sancționată de art. 352 Cod Penal, întrucât aceștia nu au respectat măsurile de carantină, și anume au părăsit camerele în care sunt carantinați. Documentele întocmite au fost predate organelor de poliție în vederea continuării cercetărilor.  M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.