Reguli noi pentru galben-verzi şi alb-violeţi

0

Deşi iniţial, FRF suspendase competiţiile până la finalul lunii, în urma videconferinţei de marţi seara a Grupului de Lucru al FRF s-a ajuns la concluzia că meciurile oficiale nu se pot relua până pe 16 mai.
”În urma dezbaterilor, s-a ajuns la concluzia că termenul cel mai apropiat pentru reluarea competiţiilor fotbalistice din România ar putea fi 16 mai 2020, dacă situaţia privind pandemia COVID-19 se va îmbunătăţi în jurul acestei date. Dezbaterile au avut în vedere următoarele aspecte:
– starea de urgenţă declarată în România;
– perioada necesară reacomodării la efort a jucătorilor;
– modificarea termenului UEFA pentru finalizarea competiţiilor naţionale: 28 iunie faţă de 1 iunie;
– situaţia actuală a fiecărei competiţii, meciuri rămase de disputat;
– expirarea contractelor jucătorilor la data de 30 iunie sau mai devreme;
– închiderea bazelor sportive.
Luând în considerare că la nivel de competiţii această criză conduce la mari probleme din punct de vedere sportiv şi financiar pentru toate părţile implicate, pentru a putea reduce impactul negativ asupra întregului sistem fotbalistic s-au căutat cele mai bune soluţii de finalizare a competiţiilor naţionale: respectând şanselor tuturor echipelor, utilizând toate datele calendaristice posibile, respectând calendarul competiţiilor de club europene, având în vedere situaţia contractuală a jucătorilor, previzionând începerea următorului sezon în a doua jumătate a lunii iulie”. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.