Lecții în direct la Curier TV

0

Pentru a veni în sprijinul elevilor de clasa a VIII-a și a celor de clasa a XII-a care în acest an vor avea examene importante, postul de televiziune Curier TV a avut o inițiativă lăudabilă. În colaborare cu Inspectoratul Județean Școlar Argeș a fost demarat proiectul „Te ajutăm să înveți! Stai acasă!”, în cadrul căruia va transmite pentru elevii argeșeni lecții de limba și literatura română și matematică.
Unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar s-au închis ca urmare a pandemiei de coronavirus. Pentru mulţi dintre ei, acest an este decisiv. Elevii de clasa a VIII-a ar trebui să susţină Evaluarea Naţională iar cei de clasa a XII-a au examenul de Bacalaureat. Postul de televiziune Curier TV a demarat proiectul în colaborare cu Inspectoratul Judeţean Şcolar Argeş pentru a-i ajuta pe elevi să se pregătească în vederea acestor examene.
Profesorii vor preda cursuri de limba română şi matematică
Astfel, în fiecare săptămână, prin intermediul postului Curier TV, în zilele de miercuri şi vineri, în intervalul orar 18.00-20.00, elevilor din clasele a VIII-a, respectiv a XII-a/a XIII-a le vor fi prezentate, de către profesori argeşeni, lecţii din cadrul disciplinelor specifice de examen: limba şi literatura română şi matematică. Programul lecţiilor va fi următorul:
-miercuri: 18.00-19.00, limba şi literatura română (pentru clasa a VIII-a);19.00-20.00, matematică (pentru clasa a VIII-a);
– vineri: 18.00-19.00, limba şi literatura română (pentru bacalaureat);
– 19.00-20.00, matematică (pentru bacalaureat).
Alternativă la cursurile online
Intervalul orar în care se fac transmisiunile nu a fost ales în mod întâmplător. Se are în vedere ca pe parcursul emisiunii să fie acasă şi părinţii pentru a-i ajuta şi a-i supraveghea pe copii. De asemenea, transmisiunile vin ca o alternativă la cursurile online adoptate de unele unităţi de învăţământ cu scopul de a continua pregătirea elevilor care deşi sunt nevoiţi să stea acasă, nu sunt în vacanţă. Se are în vedere ca prin diverse metode să fie parcursă materia ca elevii să fie pregătiţi de examene. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.