Bolnavii care nu reprezintă urgenţe, externaţi!

0

A fost emis un ordin avizat de ministrul afacerilor interne Marcel Vela, potrivit căruia toți bolnavii din spitale care nu reprezintă urgențe vor fi extrenați. De asemenea se suspendă internările pacienților care nu necesită intervenții chirugicale sau tratamente de urgență.
Ordinul intră în vigoare de astăzi și este valabil o perioadă de 14 zile. Se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private. Medicii și asistentele au termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, să externeze toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.
Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului, anunță Grupul de Comunicare Strategică. M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.