Cred că statul român scoate ce e mai bun din el

8



Este perfect adevărat că suntem o colonie și nu avem prea multe pârghii prin care statul să poată acționa în lupta cu coronavirusul. Totuși, așa bicisnic cum e el, acest stat pe care l-am încropit după 1989, scoate ce e mai bun din el.


Am mai observat acest lucru la anumiți oameni care păreau golani, superficiali, nepăsători, iar când au fost puși în fața unei situații cu adevărat dificile s-au transformat radical și au făcut față cu brio încercării la care au fost supuși.
Ieri, a circulat pe internet o postare a actorului clujean Bogdan Bob Rădulescu, userist în cuget și simțiri, în care acesta spune că statul se va nărui, iar pandemia va salva România. Nu sunt absolut deloc de acord, ideea mi se pare banală şi superficială. Aş spune chiar dimpotrivă că această criză scoate tot ce e mai bun din statul român şi din clasa politică. Dincolo de coliziunea unor puncte de vedere, observ o anumită strategie în bătălia cu coronaviruslui, iar dacă ea va da roade parţiale este fiindcă da, suntem slabi, suntem colonie, suntem un stat colonizat. Dar aşa colonizat cum e el, statul acesta totuşi mişcă prin doctorii aflaţi la butoane şi prin personalul medical din spitale, prin Poliţie şi Armată, prin funcţionarii atât de huliţi. Nu ne-am prăbuşit şi nu ne vom prăbuşi, nu vom ajunge lipiţi pământului, aceasta este o viziune pe care nu o împărtăşesc deloc. Iată postarea devenită virală cu care aş polemiza la infinit.
X
Pandemia salvează România
Vorbesc cât se poate de serios.
Acum câțiva ani, la Colectiv, am văzut statul român în toată splendoarea putregaiulu său.
Atunci s-a cutremurat puțin sistemul, șobolanii vinovați de moartea unor tineri s-au retras din funcții și s-au dat la fund, pe alte posturi și salarii, în așteptarea vremurilor în care, inevitabil, poporul va uita, iar ei se vor întoarce ca hienele să continue să se hrănească din hoitul sistemului. Și s-au întors.
Până atunci și de atunci încoace ni s-a reconfirmat de mii de ori ca statul român este o structură complet distrusă, formată dintr-o rețea de corupție care se închină banului într-o totală lipsă de eficiență și viziune, o rețea canceroasă de nepotism, traseism, pile, relații și curvăsărai între clanurile politice, fără responsabilitate în fața națiunii sau empatie pentru cetățeanul de rand, singurul care, prin munca lui, prin taxele și impozitele plătite ține în viață artificială sacul fără fund al acestui mușuroi găunos fără cap.
Si iată-l pe Bossache Covidache 19 care vine sa ne salveze. Cum? Simplu. Adică fucking hard și complicat, dar simplu în esență. Prin focul purificării. Prin moarte și renaștere.
Statul se va nărui. Sistemul se va nărui întâi medical, apoi economic și social, vom lovi, în sfârșit, fundul ăla de prăpastie pe care timp de 30 de ani l-am evitat la mustață.
Si când vom fi lipiți pământului, când statul va fi complet depășit și inutil asa cum vedem zilele astea, după ce vor da toți șefii bir cu fugiții, ne vom îngropa sau arde zecile de mii de morți, iar cu foamea-n gât, cămările golite de rezerve și portmoneele goale, cei care vom rămâne trebuie sa reconstruim totul de la 0, de la fundație.
Si va fi pentru prima dată în viața noastră când avem șansa să nu mai vopsim căcatul pe care l-am tot mânjit ca să nu se vadă putregaiul sistemului.
Va trebui să o luăm de la 0, cu nimic, doar cu noi și prin noi înșine. Și va fi atât de greu, dar măcar vom fi învățat o lecție prețioasă și dureroasă în același timp, lecția acestor vremuri când fiecare om pune mână de la mână să facă ceea ce statul ar trebui sa facă, să ne salveze, să ne salvăm.
Vom știi atunci că de fapt noi avem puterea și tot timpul am avut-o, dar i-am lăsat pe alții sa ne spună ca suntem mici și proști și neînsemnați și rolul nostru e doar sa muncim și sa plătim taxe și impozite în liniște.
Dă, Doamne să mă înșel și peste o luna țara să renască iar ceea ce a fost mai greu sa fi trecut deja.
Dar nu cred… Așadar, fiți pregătiți pentru ce e mai rău fiecare cum știți mai bine și nu uitați paradoxul că suntem fiecare pe cont propriu, dar în același timp doar împreună putem reuși!
Împreună oamenii, că statul ne-o trădat deja, în plină pandemie, in clipa în care o cumpărat măști cu 30 lei bucata de la o bunicuță din Giurgiu prin firma unui mason creștin doctorand la academia de carton a SRIului…
X
Nu vreau să las punctual meu de vedere fără argumente, când spun că statul scoate tot ce e mai bun din el am în vedere câteva lucruri concrete.
Ați observant, de pildă, că sunt măsuri luate în trepte, se vorbește despre nivelurile I – IV. Vă rog să luați în calcul faptul că suntem în război cu virusul și, ca la război, planurile nu sunt dezvăluite.Măsurile treptate au drept scop să strunească epidemia cât să nu colmateze spitalele, dar să îi și dea drumul cu țârâita, cum se spune în popor, pornind de la un adevăr pe care îl cam ignorăm.
Epidemia, spune știința, durează până când există receptivi, adică persoane care nu au trecut prin boală, ca să dobândească imunitatea post-infecțioasă, sau care nu au fost vaccinate. În cazul acesta, nu avem vaccin, deci un element care ar duce la stopare ar fi trecerea prin boală și dobândirea imunității, a protecției post-infecțioase.
Vreți să ne spună statul că trebuie să ne îmbolnăvim pentru a trece peste criză ? Deși e adevărat, nu vom afla asta,oficial, niciodată.
În rest, să nu vă supărați că sunt optimist, nu cred că statul, bicisnic cum e, s-a prăbușit.
Din contra, cred că dă ce e mai bun din el.

Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)


8 COMENTARII

  1. Un ziarist onest si impartial ar fi scris ca intreg Ministerul de Interne ( cu ministrul si secretarii de stat in prima linie ) isi face treaba bine, in conditiile date . Dar,banuiesc , ti-ar fi tremurat pixul prea tare daca ai fi scris asta…
    Legat de Colectiv , sunt in tabara celor care cer sa fie trasi la raspundere si vinovatii pentru cei aproape 40 de morti din spitale ( parte din ei cu 10-15% arsuri )
    Si mai astept explicatiile promise de di. Arafat de vreo 7-8 luni legate de interventia de la Colectiv , legate de cel putin doua aspecte :
    – de ce carau paletii cu arsii din interior trei civili si un pompier in conditiile in care , la 20 metri departare se afla un grup de 30-40 pompieri care , din afirmatiile lor, asteptau sa li se spuna ce sa faca!
    – de ce dl. Arafat a stat cu telefonul la ureche timp de 30 -40 min si tot timpul cu spatele la muribunzii aflati pe caldaram la nici un metru distanta. Este o imagine care , cu greu , poate fi trecuta cu vederea….
    De aceea admir ziaristii care pun si aceste intrebari , netinand cont de notorietate , afinitati , prietenii ….

    • Lasă că s-a rezolvat de la sine. Din păcate, sau din fericire, gata cu spectacolele și aglomerațiile de genul respectiv. Că prea nu ne mai sătura Dumnezeu…

      • Am facut psihologie in liceu , asa ca incerc sa-ti fac un portret ; esti un batranel pensionar , cu ceva burta , fost membru PCR , turnator si probabil iti pui cravata si cand te duci sa-ti iei patrunjelul de la piata ! Nu stiu daca le-am nimerit pe toate dar de cravata sunt sigur !
        Si ca sa fiu in ton cu vremurile, poate apare un virus care sa separe oamenii de buna credinta de ticalosi , nesimtiti , ipocriti si alte rude ale lor !
        Asa ca , fii precaut !

        • Ești prea prost ca să te poți compara cu mine. La limită, ne putem devoala. Vrei? O să ai o mare surpriză. La psihologia făcută în liceu, sigur ai rămas corigent. Sunt activ profesional, produc plusvaloare sănătoasă, încerc să fiu un bun specialist în domeniul meu, iubesc igiena și țara, spre deosebire de tine care ești un biet servitor ,,globalist”, un fake, la propriu și la figurat. V-a ieșit noua ordine mondială pe nas. Gata cu fițele. Națiunile au fost, sunt și vor fi primordiale. Jegule! Nici nu te salut. Bună seara!

        • Coculică, bă băiatule, de ce crezi tu că n-ar exista și oameni normali la cap, care sunt tineri, moderni, deschiși la nou, dar și patrioți, verticali, corecți, iubitori de semeni, nu ca tine, o biată jigodie globalistă, fără mamă, fără țară.

  2. Virusu’ ala de care vorbești a pus deja ochii pe tine Coco!!! Intrunesti perfect acel sumum de „calități” descrise în comentariul tău… Asa ca… atenție mărită!
    Nu ți-ar fi rușine de ce poți debita! Semeni vrajba și ura cu fiecare cuvânt pe care îl nascocesti.

Comentariile sunt închise.