Un argeșean s-a vindecat de coronavirus

5
1


Creşte îngrijorător numărul persoanelor depistate cu coroavirus şi al deceselor cauzate de acest virus. În judeţul Argeş a scăzut simţitor numărul persoanelor izolate la domiciliu, dar sunt mai multe persoane aflate în carantină. Direcţia de Sănătate Publică Argeş a anunţat că un bărbat din judeţul nostru s-a vindecat de coronavirus.



Vestea îmbucurătoare a venit de la DSP Argeş. Un bărbat în vârstă de 47 de ani, s-a vindecat în urma tratamentului administrat la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Piteşti. Bărbatul era fără antecedente medicale şi a stat internat 10 zile, în perioada 20 martie-30 martie. Acesta s-a întors din Italia pe data de 18 martie, fiind dus în Centrul de Carantină Piteşti. A fost testat COVID-19, rezultatul fiind pozitiv. A fost externat.
A scăzut numărul persoanelor izolate la domiciliu
Conform datelor DSP Argeș, ieri dimineaţă, situația persoanelor din județ afectate de măsurile de carantină sau izolare arăta astfel: 7545 persoane monitorizate de DSP, aflate în izolare la domiciliu şi 2542 persoane care au finalizat perioada de 14 zile de izolare. Numărul a scăzut simţitor, având în vedere că duminică erau 9003 persoane izolate la domiciliu. Se observă însă, o creştere a personalor aflate în caratină, care a ajuns marţi la 333 faţă de 270 câte erau luni.
2656 de izolaţi, verificaţi
La rândul lor, poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali au continuat verificările atât cu privire la persoanele aflate în izolare cât şi privind deplasările. Astfel, au fost verificate 2656 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Au fost aplicate 276 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 314.000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.
Iată care sunt unităţile pentru pacienţii cu COVID-19
Ieri a fost publicat în Monitorul Oficial ordinul Ministrului Sănătății nr 533 din 29.03.2020, cu privire la spitalele suport care vor intra în lupta cu coronavirusul, în prima linie. Spitalele din județul Argeș desemnate pentru a primi pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt următoarele: pentru pacienți diagnosticați pozitiv: Spitalul Sf. Spiridon din Mioveni (corp vechi) și Spitalul de Pediatrie Pitești (chirurgie pediatrică); pentru pacienți diagnosticați pozitiv cu comorbidități specifice secției de maternitate: Spitalul Sf. Spiridon din Mioveni (corp nou); pentru pacienți diagnosticați pozitiv care necesită dializă – toate centrele (tură suplimentară) și Spitalul Județean de Urgență Pitești pentru cazurile grave și critice. Lista va fi actualizată, în funcție de deciziile privind selecția spitalelor care vor trata pacienți diagnosticați cu COVID-19!
Cabinetele care asigură urgenţele stomatologice
În contextul prevederilor din Ordonanța Militară, privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, în județul Argeș, intervențiile stomatologice de urgență se vor efectua în următoarele cabinete:
– UPU Spitalul Județean Pitești (Aleea Spitalului,nr 36)- intervenții la pacienții NON COVID- 19;
– Lângă Spitalul Județean Pitești, SC Dr. Costache Ionuț-Bogdan SRL, cu cabinet mobil deserviți de medici din cadrul UPU ai Spitalului Juțeţean – vor fi primiți pacienți confirmați sau suspecți de COVID-19;
– Spitalul de Pediatrie Pitești (str Dacia, nr. 1) – pentru copiii NON COVID-19;
– Cabinet școlar al Liceului Astra din Pitești (str. Nicolae Dobrin, Nr. 3)- pacienții aflați în carantină și cei izolați la domiciliu;
– SC Implant Expert Pitești SRL (Dr. Leahu)- Pitești, str. Doaga, nr. 11- pacientii NON COVID-19;
– CMI Dr. Horohoianu Gabriela, Câmpulung, str. N. Leonard. Nr. 2- pacienții NON COVID-19. M.Sandu


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

5 COMENTARII

  1. Primul vindecat, dar nu exista infectati in Arges, pe bune? Nu mai bine dati voi niste date reale si faceti o analiza reala a Pitrstiului? Asta ca sa ramaneti ziar serios

  2. La cati au venit din afara tarii…nu cred ca ne spuneti realitatea despre cate cazuri reale sunt in Pitesti…foarte rau procedati…nu vrem sa ajungem ca Suceava

  3. Cred ca informațiile trebuie sa fie căutate de ziariști nu sa aștepte sa le comunice niște politruci. În Sibiu s-a spart buboiul când ISU n-a mai suportat minciuna. Și ei apăreau la fel de curați ca Argeșul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.