„Ne e greu tuturor, e clar!”

0


Deşi pandemia de coronavirus a oprit total fotbalul şi celelalte sporturi, jucătorii şi arbitrii continuă să se pregătească singuri, făcând unele antrenamente de menţinere, atât cât le-o permite spaţiul de care fiecare dispune în casă. Este cazul şi centralului de Liga I, Iulian Călin, care se alfă şi el în izolare acasă, la Ştefăneşti, având alături soţia şi fetiţa. Cavalerul fluierului argeşean , este nerăbdător să se termine toată această perioadă şi să se reia fotbalul, însă crede că mai avem de stat în casă ceva timp. Călin chiar îi sfătuieşte pe ceilalţi colegi şi pe argeşeni să stea în casă, să se ferească de oe eventuală îmbolnăvire.



Zilele trecute, Iulian Călin a participat alături de alţi peste 50 de colegi din Liga 1 la un semnar on-line, ţinut de preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras acesta aducându-le la cunoştinţă ultimele reglementări în materie de arbitraj în ceea ce priveşte sistemul VAR.
Zilele trecute aţi făcut un curs on-line de pregătire, ţinut de preşedinetle CCA…
– Da, zilele trecute, a fost un seminar online, ţinut de dl preşedinte Vassaras. Prin video am fost toţi online şi am discutat despre ultimele reglementări în materie de VAR.
Nu a fost ciudat, un astfel de dialog?
– Pentru mine, nu! Am mai avut prin video astfel de pregătire, pentru nişte cursuri UEFA. A fost OK, ca şi până acum, ca şi cum eram toţi într-o sală. Au fost numai faze din meciurile internaţionael, Champions League şi Europa League.
Care era atmosfera printre ceilalţi arbitri?
– Starea de spirit era una normală. Sperăm să se liniştească lucrurile cât mai repede. E greu şi pentru arbitri, pentru că stăm acasă, iar unii colegi din păcate poate nu au alt job… Sfatul conducătorilor a fost să fim atenţi, să ne ferim…
Eram la primul meci al etapei
De când stai izolat?
– De când a început toată nebunia asta. Chiar în week-end-ul acela trebuia să am meci Viitorul – Poli Iaşi. Trebuia să plec de joi, apoi s-a oprit totul şi nu am mai plecat nicăieri. Iar de atunci stăm acasă. Mă pregătesc în curte, fac treburile pe lângă casă. Sunt cu familia!
Aprovizionarea cum o faci?
– Mai ies cu soţia, o dată la câteva zile, mergem la Auchan şi cumpărăm ce trebuie pentru câteva zile… Am mască, mănuşi, tot ce trebuie…
De Paşte, vârful la noi
Când crezi că se va relua fotbalul, echipele să se înfrunte pe teren, iar voi să le arbitraţi?
– În primul rând să depăşim momentele ăstea, să fim sănătoşi şi să trecem cu bine peste această pandemie, că avem timp de fotbal destul! În al doilea rând, vedem după Paşte, pentru că eu cred că atunci va fi vârful pandemiei la noi, pentru că ştie toată lumea cum este atunci, cu grătare, cu familia, cu prietenii… Sper să trecem peste astea şi să fim sănătoşi.
Tu cum te descurci? Mai faci pregătire?
– Ne e greu tuturor, asta e clar! Nici mie nu mi-e uşor! Dar eu mai fac câte un antrenament uşor, mai ies în curte, e altceva… S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.