Primarul comunei Bogați, Ion Gârleanu, este la datorie!

1


Primarul comunei Bogați Ion Gârleanu nu mai are nevoie de niciun comentariu atât în ceea ce privește sta­tutul de OM cu SUFLET MARE cât și în implicare. Aici la a­cest seg­ment‚ o dovedesc faptele sale, prin multitu­di­nea realizărilor avute până în prezent în acțiunile între­prin­se la dezvoltarea locali­tă­ții ‚ zicala populară: ’’Omul Sfin­țeşte Locul ‚’’ reprezen­tân­du-l în totalitate pe Pri­marul Ion Gârleanu. Acesta vorbește cu atâta dragoste și satisfacție despre semeni, ei fiind pentru el pe primul loc. Și de data aceasta se implică ca răspun­zând cu promp­titudine doleanțelor cetățe­nilor într-o acțiune întreprin­să mai puțin plăcută în lupta cu Corona­virsusul COVID-19, epidemie de gripă declanșată la nivel mondial, care a cur­mat mii de vieți omenești.



El relatează cu mulțumire în suflet despre modul in care bogățoii lui au recepționat și s-au conformat regulilor stricte impuse de autorități prin emiterea Ordonanței de Urgență instituită la nivel național‚ edilul localității apreciind disciplina și responsabilitatea de care au dat 6 cetățenii comunei Bogați. Cât de circulate erau străzile comunale, acum se mai zăresc tractoarele care brăzdează ogoarele și mașinile ce deservesc locuitorii care se întorc de la serviciu de la schimbul 3. Primarul localității Bogați ne-a informat ca la nivel de comună nu vede nici un cetățean pe stradă si nici in satele răzlețe: Suseni si Glîmbocelul , străzile fiind necirculabile, la fel si parcurile de joacă pentru copii. Edilul apreciază faptul că în magazinul care deservește cetățenii comunei intra 1-3 persoane , care pe lângă faptul că păstrează distanța regulamentară , nu dialoghează unul cu celălalt, toți purtând măști de protecție‚ cei care vin pe parcurs așteptând afară până ies ceilalți.
11 perosane în izolare la domiciliu
Rugându-l pe primarul comunei Bogați, care deține și un titlu bine meritat fiind Conf. Prof. Dr la Universitatea de Stat din Pitești să ne spună care este situația la nivel de comună ‚acesta a afirmat faptul că 11 persoane se află izolate , pe care le-a verificat la domiciliu făcându-și apariția inopinat, găsindu-i pe toți în regulă la locuințele lor‚ în comună neînregistrându-se niciun caz de COVID-19. Edilul localității ne-a relatat faptul că a luat măsuri preventive cu mult timp în urmă, strategia lui fiind foarte bine pusă la punct.
Drumurile comunale dezinfectate
„Am format 7 echipe dotate cu echipamente corespunzătoare care se vor deplasa în locurile indicate efectuând dezinsecția în fiecare gospodărie .” Planul de acțiune este foarte bine structurat de către Primarul Ion Gârleanu el spunându- ne că‚ în fiecare dimineață se adună în fața Primăriei ‚ întâlnindu-se cu cele 7 echipe , umplând mașinile cu soluțiile corespunzătoare si pornesc în acțiune la fiecare gospodar în parte . :”Până la momentul actual , am efectuat dezinfecția pe toate drumurile comunale, solicitând mașina D.S.P a orașului Mioveni cu două săptămâni în urmă urmând ca vineri, daca vremea ne va permite, să continuăm procedeul de dezinfecție la alte 2500 de gospodării.”
Cetățenii au sărit în ajutor
Domnia sa a mai afirmat că este foarte mulțumit de faptul că , cetățenii comunei au înțeles ce rol îi revine fiecăruia dintre ei, solidarizându- se în acest sens unii cu alții, 6 dintre ei implicându-se în acțiune cu propriile autoturisme, drept pentru care merită să-i nominalizăm. Salvatorii sunt : Mărășoiu Marian, Badea Dan, Caval Nicolae, Răceanu Valentin, Nănescu Ion, numărul lor dublându-se , fiecare dintre ei luând o persoană drept ajutor . În ceea ce vizează sursele financiare și gestul uman de solidaritate pe care oamenii locului îl au în sânge în frunte cu edilul localității și echipa Consiliului Local ‚ primarul comunei Bogati , le-a propus tuturor angajaților primăriei , să doneze 5% din indemnizația pe luna Martie , familiilor aflate in dificultate , majoritatea fiind de acord cu această inițiativă lăudabilă , doar 2 dintre opunându- se din motive numai de ei știute. „Pe raza comunei avem 35 de familii care necesită sprijnul nostru urmând ca acestora să le înmânăm pachete diferite cu alimente în funcție de numărul membrilor. Si am stabilit ca managerul magazinului comunal care deservește localnicii să fie foarte bine aprovizionat cu toate produsele necesare”. Primarul comunei Bogați a ținut să precizeze faptul că acțiunea lui nu poate fi interpretată ca fiind de natură politică , deoarece Președinta Organizației PNL Bogați , Florentina Enache „m-a sunat fiind întru totul de acord cu inițiativa mea și a colegilor mei”. În comuna Bogați , unde oamenii sunt harnici și gospodari , faptele vorbesc de la sine că sunt uniți în tot și în toate , la rău și la bine , cât timp mentorul lor va fi întâiul gospodar al comunei Bogați , primarului Ion Gâr­leanu potrivindu-i se ca o mănușă zicala populară „O­mul potrivit , la locul potrivit”.  Camelia Sterie


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.