Paște cu bisericile goale!

0
0



Măsurile impuse de ordonanţele militare au făcut ca Paştele din acest an să fie unul aparte. Bisericile au fost goale, oamenii au stat în case iar Lumina Sfântă a fost distribuită de voluntari. A fost un Paşte de care în mod cert, mulţi dintre noi îşi vor aminti ani buni de acum înainte.


A fost pentru prima dată când am văzut bisericile străjuite de oameni ai legii, de această dată, nu ca să asigure ordinea în mulţimea de enoriaşi ci pentru a lua măsuri ca oamenii să nu participe la slujbe în biserică. A fost pentru prima dată când bisericile au fost goale în Noaptea Învierii, preoţii slujind fără enoriaşi. Am văzut poliţişti, jandarmi sau locali cu măşti pe faţă şi lumânări în mână, mai mulţi ca niciodată. Argeşenii au ascultat slujba Învierii Domnului la televizor. Cei mai norocoşi, aflaţi în apropierea bisericilor, au ascultat-o din balcon, răzbătând din boxe, din lăcaşul sfânt. Când preoţii au strigat „Hristos a Înviat” emoţia parcă ne-a cuprins la mult ca niciodată. Mulţi au răspuns de la geam sau din balcon „Adevărat a Înviat”. Voluntarii au alergat de la o casă la alta şi au dus Lumina Sfântă. În haine de casă sau chiar în pijamale, unii au aşteptat de după uşă, cu nerăbdare, ca cineva să le aducă Lumina mult dorită. Cei mai mulţi însă, au aprins o lumânare în casă, au spus o rugăciune şi au ciocnit un ou roşu.
Lumina Sfântă dusă de voluntari
Deşi decizia ca poliţiştii să ducă Lumina Sfântă a fost revocată, în judeţul nostru oamenii legii au fost prezenţi alături de voluntari. „Peste 150 de polițiști argeșeni au fost la datorie în noaptea Învierii Domnului, pentru a se asigura că această sărbătoare se va defășura în bună ordine, în contextul măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului. La slujba Învierii Domnului, poliţiştii argeşeni au fost prezenţi, alături de voluntari şi de clerici, contribuind prin răspândirea Luminii către credincioşii de la centre de ajutor social, unele unităţi medicale şi nu numai. În ziua de 19 aprilie a.c., prima zi a Sfintelor Paşti, valorile de trafic au arătat că argeşenii au respectat recomandările şi restricţiile specifice stării de urgenţă, totodată nefiind înregistrate evenimente deosebite referitor la ordinea publică.
Pe parcursul întregii zile, poliţiştii rutieri au aplicat doar 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 11.400 de lei, totodată fiind reţinut un permis de conducere, pentru viteză excesivă, şi retrase două certificate de înmatriculare”, a declarat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, referitor la acţiunile de Paşte. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.