Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min
Gata în: 30 min.
Ingrediente:
200 gr. spaghete subţiri
2 conserve ton în suc propriu
sare
piper
1 ceapă roşie
zeamă de lămâie
1 cutie roşii în bulion
2 linguri ulei măsline
1-2 căţei de usturoi
cimbru verde sau uscat
busuioc verde
50 gr. capere
Mod de preparare:
1. Pentru început, spaghetele se pun la fiert, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă cu puţin ulei şi un praf de sare.
2. După ce au fiert spaghetele, se scot din apă şi se lasă în apă rece câteva minute. După ce s-au răcit puțin, se lasă la scurs într-o sită.
3. Pregătim sosul pentru spaghete. Se taie ceapa roşie solzişori, usturoiul se zdrobeşte şi se amestecă cu uleiul de măsline, sare, piper, cimbru, busuioc şi o linguriţă de zahăr. Toate ingredientele se pun la fiert până sosul scade la jumătate.
4. Se scot bucăţile de ton din conservă, se stropesc cu zeama de lămâie şi se lasă câteva minute să se scurgă. Se pun spaghetele într-un bol, se aşază bucăţile de ton şi deasupra se toarnă sosul de roşii. Se ornează cu capere, cimbru, parmezan şi busuioc verde.