Timpi de preparare
Timp de preparare: 40 min
Timp de gătire: 35 min
Gata în: 1 ore, 15 min.
Ingrediente:
60 gr. creveți decorticați
2 linguri tarhon tocat
2 linguri ulei de masline
1 ou mare
2 linguri lapte
500 gr. aluat foitaj
1 kg doradă sau păstrav filetat
1/2 lămâie pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la foc iute, 220 de grade Celsius. Se amestecă creveții cu tarhonul și uleiul de măsline, se condimentează. Într-un castron mic se bate oul cu laptele și se dau deoparte. Rulează aluatul foitaj pe o suprafață și taie un dreptunghi gros de 5 mm și lung cu 10 cm mai mult decât fileurile de pește. Pune dreptunghiul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune un fileu cu pielea în jos, peste aluat. Pune amestecul de creveți și tarhon deasupra și apoi cel de-al doilea file de pește. Unge marginile aluatului cu amestecul de ou și lapte. Acoperă cu un al doilea dreptunghi de aluat și presează marginile, ca să se lipească. Folosește un cuțit cu vârful ascuțit pentru a da forma de pește și a tăia coada. Cu o lingură sau linguriță, presează un model de solzi peste aluat, fără să-l găurești. Din aluatul tăiat de pe forme, taie ochi și aripioare și asamblează, lipind cu oul bătut. Dă la cuptor circa 15 minute, apoi redu temperatura la foc mediu, 180 de grade și mai lasă să se coacă 20 de minute. Servește cu sos verde, legume trase la tigaie, zeamă de lămâie,etc. Dacă nu vă place dorada, puteți încerca rețeta cu păstrăv sau alt pește cu carnea dulce.