Creveți scampi

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 10 min
Timp de gătire: 15 min
Gata în: 25 min.
Ingrediente:
230 gr. paste
2 linguri unt
1/2 linguriță fulgi de ardei iute
coaja de la o lămâie
50 ml zeamă de lămâie
455 gr. creveți curățați
3 căței de usturoi tocați
60 ml vin alb
1 legătură pătrunjel proaspăt tocat
200 g parmezan ras (opțional)
sare și piper după gust
Mod de preparare:
Creveți Scampi – pentru iubitorii fructelor de mare avem o rețetă elegantă, extrem de rapidă și gustoasă, regăsite în meniurile restaurantelor de lux. În numai 25 minute avem gata creveți Scampi, pentru 4 persoane.
Fierbe pastele (spaghete, penne, tagliatele – orice ai în casă e perfect, atâta timp cât respecți cantitățile). Scurge-le de apă când s-au fiert și amestecă-le cu 1 lingură de ulei de măsline. Topește untul într-o tigaie mare care nu lipește, la foc mediu spre mare. Adaugă creveții, usturoiul mărun­țit și fulgii de ardei iute. Lasă-i la făcut, amestecând ocazional, până când creveții devin rozalii – aproximativ 2-3 minute. Toarnă peste vinul și zeama de lămâie. Asezonează cu sare și piper. Adu ușor la punctul de fierbere, dă de pe foc și adaugă pastele, coaja de lămâie și pătrunjelul tocat. Se servește imediat, cu parmezan deasupra, dacă dorești.