Evaluarea pe 15 iunie, iar BAC-ul pe 22 iunie

0
1



La scurt timp după ce, preşedintele Iohannis a anunţat măsurile luate în ceea ce priveşte învăţământul şi anume că şcoala se va termina aşa cum a fost iniţial prevăzut, pe 12 iunie, iar până la acea dată, elevii vor învăţa online, Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat şi datele la care vor avea loc examenele naționale din acest an, Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2020.


Astfel, Evaluarea Națională începe în 15 iunie, iar Bacalaureatul – în 22 iunie. O noutate este că bacul va începe cu probele scrise și abia după aceea se vor da probele orale, informează digi24ro. Examenele se vor desfășura cu cel mult 10 elevi în clasă, în condiții de respectare a distanțării, a mai spus ministrul. Anisie a precizat că, deși școlile rămân închise și se va învăța în continuare la distanță, elevii din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii de final de ciclu profesional și postliceal pot reveni în clase pe 2 iunie, pentru două săptămâni, pentru a face pregătire pentru examenele naționale. „Pentru elevii cu probleme de sănătate au care au acasă persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi optională, iar decizia va aparține părinților. În această situație, pregătirea elevilor se va face în sistem online”, a spus ministrul.
Note online
Examenele naționale se vor susține în baza unei programe deja publicate de Ministerul Educației, care va conține doar materia predată în primul semestru al acestui an școlar. În condițiile în care școlile vor rămâne închise în acest an, copiii vor învăța și vor primi note online, a mai spus ministrul. Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de învăţare şi sarcini de lucru”, a adăugat ea. De menţionat că, în Argeş, aproape o treime din numărul total al elevilor înscrişi în învăţământul primar, ginmazial şi liceal nu au acces la tehnologie pentru a face cursuri online, din diverse motive, fie nu au posibilităţi materiale fie nu au semnal pentru internet şi telefonie.
Mediile vor fi încheiate doar cu 2 note, fără teză, iar materia care nu a fost parcursă va fi recuperată în următorul an școlar, snut alte lucruri importante anunţate de Minister. S.M.


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.