Fără public în tribune!

0
  • Promovarea se va juca anul acesta fără suportul spectatorilor
  • CS Mioveni ar putea să ajungă în Liga I fără a mai disputa vreun meci



În conferința de presă în care a prezentat protocolul cu recomandări pentru reluarea antrenamentelor sportivilor de performanţă după încheierea stării de urgenţă, la sediul MTS, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a vorbit și despre șansele ca meciurile de fotbal să se desfășoare cu spectatori în această ediție de campionat rămasă de disputat. Acesta a transmis că nicio competiție nu va avea public în tribune.


”Eu zic să încheiem sezonul acesta fără spectatori și, probabil, vom regândi și analiza posibilitatea de a permite accesul spectatorilor din campionatul următor. Atenție, după niște reguli. Președintele spunea, că va trebui, oarecum, să ne obișnuim să trăim cu această pandemie, atâta timp cât nu există un antidot, un vaccin care să curmeze această răspândire a COVID-ului. Probabil că, în momentul când vom avea spectatori pe stadioane, dar termenul este foarte greu de precizat, vor trebui să existe și niște reguli de distanțare socială. Accesul va fi foarte riguros. Mă gândesc numai la interacțiunile membrilor galeriilor, de exemplu, care sunt oameni care trăiesc cu pasiune tot ce se întâmplă pe stadion, ba, mai mult, își încurajează echipele favorite în mod constant, deci contactul social este unul destul de vizibil, prezent, evident”, a transmis ministrul Ionuț Stroe. După încheierea stării de urgenţă, care va avea loc pe 14 mai, sportivii de performanță au posibilitatea să revină la antrenamente, însă în anumite condiții speciale, unele greu de îndeplinit chiar și de cluburile de Liga 1 de fotbal. Reluarea competițiilor fotbalistice s-ar putea face în prima parte a lunii iunie.
Antrenamentele , din 15 mai
Ultimele noutăți privind competițiile sportive, venite din partea președintelui Klaus Iohannis, respectiv ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe au adus o reacție și din partea președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Conducătorul fotbalului românesc spune că e nevoie de o nouă întâlnire între reprezentanții FRF și cei ai ministerelor Tineretului și Sportului, respectiv Sănătății, pentru a clarifica anumite lucruri după prezentarea protocolului. Răzvan Burleanu nu înțelege dacă ceea ce a prezentat marți Ionuț Stroe conține reguli sau recomandări. ”E nevoie de o întâlnire suplimentară cu reprezentanții Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii pentru a clarifica anumite lucruri. Am şi solitcitat deja această întâlnire între specialiştii noştri, fiindcă, aşa cum arată documentul astăzi, nu ştim dacă aceste menţiuni prevăzute în acest ordin sunt recomandări sau reguli pe care toate cluburile trebuie să le respecte”, a spus Răzvan Burleanu într-o intervenție la Digi 24. Burleanu va propune ca antrenamentele să înceapă de la 15 mai, iar jucătorii să se pregătească în grupuri de câte patru, nu trei. Tot în această întâlnire se vor face și propuneri pentru datele de reluare a antrenamentelor cât și ale competițiilor de fotbal, dar și ca la pregătire jucătorii să stea în grupuri de patru, nu de trei. Burleanu vrea ca aceste cantonamente să înceapă imediat după încheierea stării de urgență, adică pe 15 mai, iar a principalului campionat, Liga 1, în prima parte a lunii iunie. ”Ne dorim să putem să începem antrenamentele şi aceasta este şi propunerea pe care noi am avansat-o MTS-ului, să începem antrenamentele în grupuri de câte patru jucători pe 15 mai, imediat după ce se va ieşi din starea de urgenţă, astfel încât, treptat, după data de 1 iunie, să ne putem desfăşura antrenamentele comune pentru toate echipele. Ne-ar fi foarte util să începem pe 15 mai, fiindcă pe 25 mai trebuie să comunicăm către UEFA calendarul pe care îl propunem pentru reluarea competiţiilor interne”, a explicat Burleanu. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.