Premierul Orban prezent la semnarea contractului!

0
  • Pentru tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu Piteşti



Pas importnat ieri, în ceea ce priveşte proiectul autostrăzii Sibiu Piteşti. Premierul Ludovic Orban şi ministrul transporturilor Lucian Bode au fost prezenţi la Piteşti, la semnarea contractului pentru secţiunea 5 Piteşti-Curtea de Argeş. Constructorul Astaldi, acelaşi care a realizat în urmă cu mulţi ani, reabilitarea autostrăzii Bucureşti-Piteşti a fost desemnat câştigătorul. Constructorul a spus ieri, la semnarea contractului, că speră să finalizeze lucrările înainte de termen deşi este vorba de un proiect de anvergură care presupune realizarea unui viaduct, pasaje, noduri rutiere.


Prezent la Prefectura Argeş la semnarea contractului pentru tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, premierul Ludovic Orban a vorbit despre acest proiect: „Studiul de fezabilitate pentru autostrada Piteşti-Sibiu a fost finalizat în 2008. Astăzi suntem în mai 2020. Deşi era documentaţia tehnico-economică finalizată, din 2008, de când am plecat din fruntea Ministerului Transporturilor, nu s-a făcut un milimetru de autostradă din Piteşti-Sibiu”, a precizat premierul. „Dacă finalizăm această autostradă cât mai rapid, putem să generăm un potenţial de dezvoltare pentru România extrem de important. N-am aplaudat semnarea contractului, o să aplaud dacă va fi finalizat în cele mai bune condiţii. Pentru mine, 12 luni proiectarea şi 4 ani execuţia tronsonului 5 din autostrada Sibiu-Piteşti mi se pare o perioadă mult prea lungă. Am convingerea că firma câştigătoare are capacitatea să finalizeze acest proiect mult mai repede”, a precizat premierul Ludovic Orban. La rândul său, Lucian Bode, ministrul transporturilor a zis: „ După ani de amânări, tergiversări şi blocaje, anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Piteşti. În martie 2020 au început lucrările la primul tronson al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Estimăm semnarea contractului pentru tronsonul 4 în luna iunie 2020”, a declarat Bode.
Sunt mai multe poduri, pasaje şi un viaduct
Reprezentanul firmei Astaldi a precizat: „Sperăm se ne surapunem şi să începem lucrările mult mai devreme ca să finalizăm mult mai devreme decât termenul prevăzut în contract. Şase kilometri din cei 30,5 kilomteri sunt pasaje, poduri şi viaduct. Este calea ferată pe traseu şi trece autostrada de o parte şi de alta. Avem nodul rutier de la Bascov, la Băiculeşti avem o lucrare de anvergură şi proiectul de încheie cu nodul rutier de la Curtea de Argeş”. Secţiunea 5 din Autostrada Sibiu – Piteşti este amplasată în judeţul Argeş şi are o lungime de 30,35 km. Traseul acesteia va începe în zona localităţii Curtea de Argeş şi va continua paralel cu râul Argeş, până la actuala centură a Municipiului Piteşti. Valoarea contractului este de 1.834.035.567,66 lei (fara T.V.A). Vor fi:12 poduri, 1 viaduct, 6 pasaje, 3 noduri rutiere, 1 spatiu de servicii. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.