Frații scapă de acuzații, ajutați de martori!

7
  • Cazul: Om de afaceri omorât după o șicanare în trafic
  • Unul este liber, altul la un pas să se întoarcă acasă!



Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Curtea de Argeș a murit în vara anului trecut, după ce a fost bătut de frații Mihai Adrian T. de 22 de ani și Leonard Florian T. de 24 de ani, ambii din comuna Merișani. Victima, un cunoscut om de afaceri, sărise în ajutorul unui tânăr șicanat în trafic de cei doi. Acel tânăr și o pasageră din mașină, singurii martori oculari, pot schimba întregul traseu al dosarului. Efectele mărtu­riilor lor au început deja să se vadă! Dovadă, stă faptul că unul dintre agresori este liber din noiembrie anul trecut, iar cel de-al doilea, încă în arest, este cu un pas spre libertate după ce Tribunalul Argeș i-a admis cererea de înlocuire a măsurii preventive.


Povestea tulburătoare a avut loc pe 24 iunie. Omul de afaceri Cătălin Plăiașu plecase de la firma lui din Piteşti spre casă. Pe drum, a văzut cum o maşină a frânat, brusc, de mai multe ori, în faţa unui autoturism condus de un tânăr de 24 de ani. Apoi, cei doi bărbaţi din primul autoturism au început să arunce cu tot felul de obiecte spre cel pe care îl şicanau şi, în cele din urmă, i-au blocat calea. Niciun alt şofer nu i-a venit în ajutor. Acesta a fost momentul în care Cătălin Plăiașu a hotărât să intervină. Şi a fost gestul care i-a curmat viaţa. Pe baza mărturiei tânărului pe care cei doi fraţi, de 22 şi 24 de ani, l-au şicanat şi au vrut să-l bată, poliţiştii i-au reţinut pe agresori. Mihai Adrian T. de 22 de ani și Leonard Florian T. au fost arestați preventiv, fiind acuzați de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
Tentativă de omor comisă în 2014
În timpul anchetei, a ieşit la iveală faptul că cei doi, au un trecut extrem de violent, fiind cercetați într-un dosar de tentativă de omor, faptele fiind comise în anul 2014. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat ancheta după circa cinci ani, Leonard şi Adrian T., dar şi cel de-al treilea frate, David T., fiind trimişi în judecată pentru tentativă de omor. Astfel, pe rolul Tribunalului Argeş a fost înregistrat dosarul cu numărul 4403/109/ 2019, în data de 9 august, aflat în prezent în curs de judecată.
Pe data de 27 august la câteva săptămâni după trimiterea în judecată a fraţilor pentru tentativă de omor şi la două luni de la arestarea lor în celălalt dosar, cel pentru lovituri cauzatoare de moarte, are loc un nou incident care îi aduce în atenţia opiniei publice pe fraţi. Potrivit anchetatorilor, mama şi tatăl celor doi suspecţi, împreună cu un frate de 27 de ani, ar fi început să facă presiuni asupra părinţilor şoferului pe care omul de afaceri l-a salvat cu preţul propriei vieţi. Cei trei, au ameninţat, au insultat, în mod repetat, la un depozit de materiale de construcţii din Merişani, pe părinţii martorului ocular ce fusese audiat în dosarul care îi privea pe cei doi agresori arestaţi. Totul s-a petrecut ziua, în depozit, fără să le pese de reacţia mai multor persoane care au văzut toată scena. Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior fiind eliberaţi, sub control judiciar, măsură prelungită ulterior de Judecătoria Piteşti.
Declaraţii schimbate la Parchet
De aici, au început să apară surprizele! Dosarul afaceristului omorât în bătaie, instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti la data de 12 noiembrie 2019. „ De la preluarea urmăririi penale au avut loc reaudiere de martori oculari şi readministrare şi probe. Martorii oculari s-au întors în declaraţii, acest lucru fiind prevăzut şi în rechizitoriu, motiv pentru care s-a ajuns la schimbarea încadrării juridice în privinţa unuia dintre inculpaţi. Din acest motiv, a fost întocmit un proces verbal de sesizare din oficiu sub acuzaţia de mărturie mincinoasă împotriva acestora (n.r a martorilor)”, a precizat procurorul Daniel Creţu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, referitor la dosar.
S-a schimbat încadrarea juridică
Concret, martorii audiaţi în primă fază de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au dat alte declaraţii cu privire la modul cum s-au petrecut faptele, în ziua fatidică, la reaudierea de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti. Ca urmare a noii versiuni, unul dintre fraţi, respectiv Mihai Adrian T. a scapat de acuzaţiile grave, fiind acuzat nu de lovituri cauzatoare de moarte, ci de complicitate la lovituri cauzatoare de moarte. În acel moment ambii fraţi se aflau sub măsura arestului preventiv, măsură prelungită de mai multe ori, de Tribunalul Argeş.
Trimis în judecată, liber!
La data de 25 noiembrie, Parchetul de pe Curtea de Apel Piteşti a dispus trimiterea în judecată a celor doi fraţi, dosarul cu numărul 6772/109/2019, fiind înregistrat la Tribunalul Argeş. Mihai Adrian T. , a fost eliberat, mandatul său de arestare expirând pe data de 29 noiembrie. Având în vedere că era acuzat de complicitate procurorul de caz nu a mai făcut propunere de prelungire a mandatului nici nu a fost luată o altă măsură, apreciind că nu se impun, dat fiind probatoriul. Astfel, Mihai Adrian T. s-a întors acasă liber!
Măsură înlocuită cu arestul la domiciliu
Luni o nouă surpriză! Tribunalul Argeş a înlocuit măsura arestului preventiv pentru cel de-al doilea frate, respectiv, Leonard Florian T. cu măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, fiind depusă contestaţie de Parchet marţi. Ieri, la dosar au fost depuse şi motivele de recurs. Astăzi Curtea de Apel Piteşti va judeca contestaţia depusă de procurori, urmând să se decidă dacă Leonard Florian T. va putea pleca acasă. M.Sandu


7 COMENTARII

  1. Chiar eram curios ce pedeapsa vor primi aceste animale, acum nu pot decat sa cred decat ca justitia din Romania in special din Arges este un mare rahat, incredibil, dupa mintea acestor „Magistrati” omul a murit asa din cauze necunoscute…. EI nu sunt vinovati cu nimic!

  2. tiganii sunt cei mai jepatii oamenii de pe intreg mapamondul,foarte posibil ca cei implicati in judecarea dosarului sa fi fost amenintati de jegurile astea. Martorii ar trebui sa se afle in spatele gratiilor, omul a murit pentru ei,de asta e mai bine sa-i lasi dracu sa se omoare intre ei,au vrut sicane, sa se sicaneze da-i dracu.Justitia din romania este alcatuita din oameni corupti, avocati care speculeaza, toti mana in mana cu infractorii,astia prinsi, batuti si schiloditi.

  3. Pentru „in”justitia argeseana, din toata inima un mare HUO NESIMTITILOR!
    Avea dreptate Dragnea cand vroia sa va traga la raspundere pentru ceea ce faceti si ceea ce judecati. OARE CAT VA MAI RABDA ROMANIA, DICTATURA, INSUBORDONAREA SI INCALCAREA LEGILOR DE CATRE TIGANI?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.