Ce jignitor, Doamne, ce jignitor!

7
  • Din punctul meu de vedere



Cred că trebuie să ne revenim din buimăceala tuturor manipulărilor şi să începem să gândim din nou corect, aşa cum în mod sigur o făceam odată, nici eu nu mai ştiu când.


Dacă primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, ar fi stat liniștit și nu ar fi făcut singurul spital nou și de nivel european din România ultimilor 30 de ani, ar fi fost și acum liniștit. Totuși, l- a făcut, cu bani de la guverne, de la primărie, de la sponsori. Și a ieșit o minune pentru care zeci de ani de aici înainte, mii de oameni îi vor mulțumi fiindcă le-a salvat viața.
Iată însă că unii nu sunt de acord și primarul Ion Georgescu are un dosar penal în faza de cercetare pentru că ar fi zădărnicit combaterea bolilor.
E noaptea minții. Cel care construiește un spital zădărnicește combaterea bolilor, iar cel care nu construiește nimic nu zădărnicește nimic.
Alături de el e în dosar și dr. Trăilă, directorul spitalului Mioveni, pretextul fiind că nu ar fi pus sediul nou la dispoziție pentru a deveni unitate covid. A devenit unitate covid sediul vechi, care e problema ?
Sunt sigur că primarul Ion Georgescu știa, încă de la piatra de temelie, că nu îi va fi iertat faptul că va construi un spital în România.
Aceasta fiind situația, protestează cineva ? Nu, fiindcă românii protestează că li se ia temperatura, iar de vină e Bill Gates.
Iată cum sună unul dintre comunicatele de la Parchet, în legătură cu primul dosar penal.
” Dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor
Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești a fost înregistrat la data de 10.04.2020 un dosar penal în care se efectuează cercetări cu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prev. și ped. de art. 297 alin. 1 C.p., art. 352 alin. 2 C.p. și art. 352 alin. 1 C.p.
In esență s-a reținut faptul că personalul medical nu ar fi dispus internarea sau testarea a doi pacienți care prezentau simptomatologia infectări cu Covid 19, activitate prin care s-ar fi încălcat, printre altele, dispozițiile legii nr. 46/2003 și care ar putea avea ca urmare răspândirea SARS-Co V-2.
De asemenea, la nivelul unei unități medicale nu s-au luat măsuri în vederea desfășurării activității ca unitate spitalicească cu paturi SARS-Cov-2/COVID 19 cu comorbidități, fiind astfel nerespectate măsurile dispuse pentru prevenirea combaterii SARS-Co V-2.
Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție.”
Să analizăm situația folosind argumentele bunului simț.
Un om construiește un spital și în loc să fie decorat de președintele Iohannis este chemat la Parchet în două dosare penale. Unul dintre ele are, în mod cert, denunțători, îi știm. În mod sigur, dosarele vor fi închise în urma cercetării, dar zadarnic, răul moral a fost făcut.
Cum să îți imaginezi că un om care a făcut un spital, când putea să stea liniștit, ar zădărnici combaterea bolilor ? Este ca și cum, după ce a desăvârșit Catedrala, primarul Georgescu ar fi acuzat de Biserică precum că s-a dat cu diavolul.
În atare situație, aș vrea să îi văd protestând pe cei de la putere. Să îl văd pe prefect dând un comunicat în care dezavuează hărțuirea penală a unui om care a făcut pentru sistemul de sănătate argeșean ceea ce nu a făcut nimeni în ultimii 30 de ani.
Fiindcă nu vreau să dau un ton negativ acestui articol, iată că știrea cea mai frumoasă acestor zile vine tot de la Mioveni, postată pe pagina de Facebook a primarului Ion Georgescu.
”În premieră pentru sistemul medical argeșean, astăzi, la Spitalul Orășenesc Mioveni a fost aplicat tratamentul cu plasmă hiperimună, prelevată de la donatorii vindecați de COVID-19.
Acesta este cel mai nou tratament, folosit de medici, în paralel cu medicamentele deja administrate, pentru a ameliora starea de sănătate a pacienților infectați cu noul coronavirus, internați la ATI. Dozele de plasmă hiperimună se obțin prin intermediul echipamentului de plasmafereză de la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești.
Având în vedere contextul epidemiologic, Spitalul Mioveni a fost inclus între unitățile medicale la nivel național, care pot utiliza acest tip de tratament experimental, pentru a studia cele mai noi metode de tratare a infecțiilor cu noul coronavirus.
Terapia cu plasmă hiperimună recoltată de la convalescenții COVID-19 este folosită din ce în ce mai mult la nivel global, autoritățile sanitare din Statele Unite, China și din numeroase state din Uniunea Europeană autorizând utilizarea sa experimentală, iar în prezent Spitalul Mioveni a făcut pași concreți în acest sens pentru că pacienții noștri să poată beneficia de această nouă terapie.
Având în vedere că este un tratament experimental, medicii de la Mioveni așteaptă ca rezultatele primului pacient argeșean să fie bune în lupta cu COVID-19, pentru ca metoda să poată fi aplicată unui număr cât mai mare de pacienți”, scrie primarul Ion Georgescu pe Facebook.
Acest om zădărnicește combaterea bolilor, ori plătește de la buget și pune tot sufletul pentru a se petrece toate aceste adevărate minuni?
Hotărâți-vă, procurorilor !
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)


7 COMENTARII

  1. In conditiile in care oricine poate depune o plangere penala impotriva oricui iar procurorii , prin lege , sunt obligati sa cerceteze , era corect, din punct de vedere jurnalistic, sa se astepte solutia data de procurori ( nu putea fi decat una ) si, in functie de aceasta, sa se faca sau nu , un subiect de presa. Din ce s-a scris ,cel care a propus ca noul spital de la Mioveni sa devina spital Covid a fost Dl. Manu , aceasta decizie starnind revolta cadrelor medicale .
    Glumind si aplicand regula de trei simpla, daca Manu a propus, Georgescu a refuzat ,cine poate fi denuntatorul ?

    • Jurnalul de Argeș, publicație profesionistă, a scris că denunțătorul este Dan Manu, deci este un război intern în PSD. Dl. Smeureanu, în schimb, prin aluziile sale diversioniste, lasă să se înțeleagă că vinovați ar fi liberalii și președintele Johannis. Iar în ceea ce privește bijuteria de spital, cum este posibil să aibă secții/compartimente de vârf, pentru care nu există medici, dar să nu aibă paturi de boli infecțioase, ca și cum cei din Mioveni nu s-ar îmbolnăvi mai repede și mai mulți de gripă, hepatită, etc. Viziune de primar!

      • E atat de simplu ,domnule Trivaleanu,e posibil intrucat nu s-au finalizat concursurile pentru ocuparea posturilor de medici ,ce erau programate exact in perioada cand a inceput pandemia si se vor desfasura in perioada urmatoare.Simplu

        • Cum „e atât de simplu” și apoi „e posibil”? Nici măcar probabil.. Ori avem ceva la baza, ori dam crezare argumentelor (referintelor).

  2. S-a incercat transferul unor medici de la Judetean la Mioveni , s-au lovit de refuzul acestora!
    Vad iarasi comentarii alambicate, nu pot decat sa spun,”aceeasi Marie cu alta palarie.”..

  3. Daca Manu ar dori motive reale pentru dosare penale serioase, ar trebui sa se sesizeze de angajarile facute fara concurs, de papornitele pline care sunt carate zilnic din spital de catre manager si acolitii acestuia, de folosirea masinilor donate de Uzina Dacia de catre amante samd…

Comentariile sunt închise.