Trei echipe românești în competițiile europene de baschet

0



În noul sezon competițional, România ar trebui să aibă trei participante în compe­tițiile europene intercluburi de baschet, la fel ca în sezonul 2019/2020, însă, președintele Federației Române de Baschet consideră că există șanse ca țara noastră să primească mai multe poziții din partea FIBA.


Anunțul a fost făcut de Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet, în cadrul campaniei „Comunitate. Sport și Sănătate. Unitate” organizată de CSU Sibiu: ”Avem alocat la nivel de baschet masculin un loc în BCL și două locuri în FIBA Europe Cup. Însă totul va fi ajustabil, în ideea în care s-ar putea să fie anumite echipe care nu pot să se înscrie în aceaste competiție. Din informațiile noastre , Franța are în plan să nu se înscrie în competițiile internaționale până la anul. Deci, s-ar putea să rămână mai multe locuri și România să primească din partea FIBA mai multe poziții. Nu m-aș hazarda să spun că e bine sau e rău pentru că nici de echipele noastre nu știm cum vor putea din punct de vedere financiar să facă fața unei asemenea provocări. În acest moment, da, primele trei clasate în sezonul 2019/2020 vor reprezenta România la nivel internațional intercluburi”.
BCM U Pitești, în prima grupă valorică
Conform clasamentului Ligii Naționale de Baschet Masculin în momentul anulării campionatului, U-BT Cluj-Napoca, CSM Oradea și CSU Sibiu ar urma să reprezinte România în competițiile continentele. Echipele care au jucat în FIBA Europe Cup și în sezonul 2019/2020, sunt urmate în clasament de CS Dinamo Știința București, CSA Steaua și SCM Timișoara. BCM U FC Argeș Pitești va evolua în viitoarea ediție de campionat în prima grupă valorică din Liga Națională de Baschet Masculin. Când întrecerea internă din acest an a fost oprită din cauza pandemiei de coronavirus, alb-violeții ocupau locul 1 în Grupa Galbenă, având mari șanse de a se califica în play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin alături de cele șase echipe din Grupa Roșie. M.D.